Читайте нас в соціальних мережах

Відеомаркетинг для малого бізнесу: переваги, поради, з чого почати

Четвер, 18 січня 2024 09:53
Відеомаркетинг для малого бізнесу: переваги, поради, з чого почати
Практично кожен власник малого бізнесу стикається з тим, що має займатися багатьма справами самостійно.

Рекламою, SMM, лідогенерацією, контентом для сайту та соцмереж, аналітикою – та хіба мало завдань для підприємця-початківця? Але найдієвіший інструмент – відеомаркетинг – має використовуватися обов’язково, навіть якщо ви самі. Адже в умовах жорсткої конкуренції якісні відеокреативи є тим, що допоможе вам виділитися та звернути на себе увагу. В цій статті ми розповімо, як відеореклама може сприяти розвитку малого бізнеса, як навчитися створювати ефектні ролики і як це зробити з обмеженим бюджетом.

Як відео допомагає малому бізнесу

Почнемо з того, що відеореклама – це найбільш ефективний вид креативів. Фото, банери, текстові повідомлення – це все й близько не дає таких результатів. 87% маркетологів усього світу використовують відео! 

Прикладом успішної стратегії можна назвати кейс компанії The Beard Club, яка лише розміщенням анімованих роликів на YouTube та Facebook змогла привернути до себе величезну аудиторію, та заробити більше 10 млн доларів. Цей бренд використовував у своїх кампаніях гумористичні відеокреативи, які вельми сподобались аудиторії соцмереж та відеосервісів.

Ефект №1: впізнаваність бренду

Відео, які пояснюють вашу пропозицію (товар, послугу), відповідають на запитання аудиторії та в той же час розважають її – це чудовий інструмент для збільшення впізнаваності вашого бренду. Хорошим відео хочеться поділитися, і таким чином його бачить ще більша кількість людей. Швидка і лаконічна розповідь, доречні ефекти здатні запам’ятатися навіть сучасному користувачу, який звик щоденно споживати масу інформації. А де впізнаваність, там і лояльність.

Ефект №2: залученість у соцмережах

Instagram, Tik Tok, Facebook і YouTube – загальну кількість користувачів цих соціальних мереж просто нереально порахувати точно. Але приблизно це 1 млрд! Для соцмереж достатньо коротеньких відео, які привабливо виглядають – це практично і всі вимоги. Публікуйте такі матеріали час від часу, і ви помітите, як ваша аудиторія поступово зростає.

Ефект №3: довіра аудиторії

Що змушує користувача перейти за посиланням на цільову сторінку і зробити замовлення? Правильно – довіра. Відео чудово долає будь-які бар’єри між вами і потенційним клієнтом. Ви фактично спілкуєтеся з ним посередництвом відеоконтенту. Коли ви створюєте у анімованому ролику для вашого бізнесу характерну для багатьох ситуацію, додаєте гумор, торкається важливих для людей тем, то ваш бренд ніби стає “людянішим” – і вам вірять.

Як створити відеорекламу з обмеженим бюджетом?

Розглянемо найпопулярніші варіанти для анімованого бізнес-відео за умови, що у вас не дуже багато грошей на це:

  • - Готові шаблони. Зараз є чимало сервісів – в тому числі і безкоштовних – які пропонують сотні шаблонів для створення анімованого ролика для відеомаркетингу. Це найдешевший варіант, який практично не потребує будь-яких затрат, лише вашого особистого часу. Там є всі необхідні функції, бібліотеки відео-, аудіоматеріалів та багато іншого. Так, рекламний шедевр навряд вийде створити таким чином, але просте відео, наприклад, для соцмереж – чому б і ні? Тим більше, що ви можете експериментувати скільки заманеться.

  • - Невеликі відеопродакшени. Спочатку ми думали над тим, щоб написати тут про відеомонтажерів на фрілансі. Але це може бути ризиковано, довго і не надійно. Звертатися ж до великих компаній – занадто дорого. Золота середина і альтернатива самостійному створенню креатива – звернутися до невеликої агенції зі створення відео для маркетингу вашого хай і малого, але бізнесу. Зараз досить багато таких підрядників: у них, як правило, доволі невеликий штат, але в свою роботу вони вкладають усю душу і роблять це за цілком прийнятні гроші. Як, наприклад, відеопродакшен “Zelios Agency” – компанія, яка створює оригінальні анимовані відео, у тому числі і для маловідомих, але амбітних проектів. Портфоліо агенції ви можете переглянути на сайті – переконайтесь, що це справді якісні роботи! Де б ви не знаходилися, ви завжди можете зв’язатися з “Zelios Agency” онлайн та замовити професійний відеоконтент.

Поради щодо створення анімованого бізнес-відео: з чого почати?

Неважливо, чи ви будете самі робити відео, чи замовите його у нас, та правила щодо рекламних кампаній з відео вам потрібно знати – це допоможе у вашій маркетинговій стратегії. 

Отже, що вам потрібно знати:

  • - Наявність відео на вашому сайті або на сторінках соцмереж в рази покращує шанси сподобатися пошуковим роботам Google;

  • - Довгі відео (біля 10 хв) – це добре для поведінкових факторів на ваших сторінках. Але короткі відео (до 1 хв) теж мають бути, їх набагато охоче переглядають, ними діляться. Використовуйте в своему відеомаркетингу креативи різного хронометражу;

  • - Не забувайте робити так, щоб вашими роликами користувачі могли поділитися – це дуже корисно для популяризації та впізнаваності бренду;

  • - Зробіть якісні ескізи (мініатюри), аби зацікавити потенційного клієнта. Цей прийом використовують як великі, так і малі бізнеси;

  • - В описах, назвах, хештегах використовуйте ключові слова – фрази, по яким ваша аудиторія має вас знаходити;

  • - Використовуйте різні типи відео. Наприклад, анімовані відеоексплейнери, вайтборди, огляди товарів – розповідайте історії, пояснюйте, для кого це, як працює, продемонструйте свій товар в найліпшому світлі;

  • - Ми сказали про соціальні мережі, але є ще один ефективній канал зв’язку – електронна пошта. Замість довгих текстів надішліть користувачу відео, це працює набагато краще. Люди краще подивляться, ніж почитають;

  • Окрім YouTube можна також використовувати Vimeo – це ще одна популярна платформа для відео, і там можна швидше знайти свою аудиторію, особливо якщо ви розвиваєте бізнес.

Резюме

Відеомаркетинг не можна ні в якому разі ігнорувати – це не лише частина вашої загальної маркетингової стратегії. Це, напевне, найважливіша її складова. Тим більше, що можливості створити якісні креативи для малого бізнесу є: вам не обов'язково звертатися у велику компанію, і не важливо, чи є такі спеціалісти у вашому регіоні. Замовити створення відео можна онлайн – вся комунікація відбувається через інтернет, це анітрохи не шкодить кінцевому результату. Залиште заявку на цьому сайті, і станьте власником класного відео, яке зможете розмістити де завгодно – зробіть перший і вірний крок у власній маркетинговій стратегії!

Джерело: https://zelios.agency/uk/video-production-services-for-small-business-why-you-need-it-benefits-ideas/



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ