Читайте нас в соціальних мережах

П’яти експрацівникам установ виконання покарань у Запорізькій області повідомлено про підозру в співпраці з окупантами

П'ятниця, 06 вересня 2024 10:17
За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру п’яти колишнім працівникам державних установ «Приморська виправна колонія» та «Мелітопольська установа виконання покарань» у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, троє колишніх керівників і двоє працівників установ виконання покарань влітку 2022 року погодились на співпрацю з окупаційною адміністрацією рф у Запорізькій області.

Вони добровільно обійняли чотири адміністративні та одну оперативну посади у незаконному правоохоронному органі на тимчасово окупованій території – «Управлении службы исполнения наказаний по Запорожской области».

Після ліквідації цієї окупаційної структури підозрювані перейшли в «Управление федеральной службы исполнения наказаний по Запорожской области».

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює ДБР, оперативний супровід – Управління СБУ у Запорізькій та Тернопільській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ