Читайте нас в соціальних мережах

Виявили унікальні документи: посол Бельгії відвідав історичну виставку у Збаражі (фото)

П'ятниця, 06 вересня 2024 17:30
Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Бельгія в Україні Люк Якобс відвідав Тернопільщину. 

Крім офіційних перемовин посол завітав у Збараж на виставку, присвячену перебуванню у Збаражі і на Збаражчині бельгійського бронедивізіону АСМ у 1916-1917 рр. під час Великої війни. 

Виставку презентував місцевий краєзнавець Руслан Підставка. 

"Вдруге мав за честь презентувати вчора у Збаразькому замку виставку, присвячену перебуванню у Збаражі і на Збаражчині бельгійського бронедивізіону АСМ у 1916-1917 рр. під час Великої війни. Влруге надзвичайно приємно було зустрітися з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Бельгія в Україні паном Люком Якобсом. Саме завдяки йому ми отримали від Посольства цю виставку якраз перед візитом до нашого міста спадкоємця бельгійської князівської династії, котра володіла Збаразьким повітом протягом середини - другої половини ХІХ ст. - Мішеля Шарля Ежена Марія Ламорала 14-го князя де Ліня. Дякую щиро пану Послу за розуміння і допомогу. Сподіваюся, що візити до Збаража таких поважних гостей матимуть і практичні результати у сфері економіки, культури і туризму", - відзначив пан Підставка. 

Також 9 вересня у Збаразькому замку відбудеться організація виїзної виставки "Бельгійці у Збаражі" (документи і карти).

"Співробітниця обласного архіву пані Оксана Сулима виявила ще декілька, до цього часу не відомих, документів стосовно перебування бронедивізіону АСМ в нашому місті. Але наперед розкривати деталей не буду, бо відвідувачам буде не цікаво", - повідомив Руслан Підставка. 

 

 

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ