Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільський ліцей №21 отримав нового директора: колектив виступив проти

П'ятниця, 30 серпня 2024 16:30
Віталій Кулешко, новий директор Віталій Кулешко, новий директор
Тернопільський ліцей №21 – спеціалізована мистецька школа імені Ігоря Герети Тернопільської міської ради Тернопільської області отримав цього літа нового директора. 

Замість Марії Гудими, яка очолювала заклад декілька останніх років, призначили 35-річного вчителя математики із ЗОШ №6 Тернополя - Віталія Кулешка.

27 липня відбувся конкурс на заміщення посади директора  Тернопільського ліцею №21 – спеціалізованої мистецької школи імені Ігоря Герети Тернопільської міської ради Тернопільської області.

На посаду  претендендували лише два кандидата – діюча директорка Марія Гудима та 35-річний вчитель математики школи №6 Віталій Кулешко.

Перемогу отримав згідно рішення конкурсної комісії - Віталій Кулешко. 

Але у ліцеї трохи були шоковані зміною директора і далеко не всі прийняли цю новину позитивно, тому колектив ліцею пішов на зустріч з міським головою Тернополя.

На захист нового директора став керівник шостої школи Олександр Остапчук. 

"Сьогодні був присутнім на зустрічі міського голови з делегацією представників ліцею#21- мистецька школа ім. Ігоря Герети. Прикро, що люди не знають, що завжди через шість років в школах, ліцеях, гімназіях відбувається конкурс на посаду директора. І директором стає той, хто виграв конкурс. А переможця визначає комісія. Все! Переможець - директор! Навіть якщо він з іншого міста, іншої школи. Він переможець за рішенням комісії навіть якщо вам не подобається його ніс чи вуха, чи, якщо він вчитель історії, а не математики, фізики, а не музики. Сьогодні почув звернення до міського голови на кшталт: а ми не знали, що конкурс; а ми не хочемо іншого директора, нам і з цим добре, а чому нас не спитали і т.д. Чому я це пишу? Тому, що конкурс виграв учитель нашої школи. Хороший, прогресивний, чесний, працьовитий. Нам, звичайно, дуже шкода втрачати зі своєї шкільної сім'ї такого спеціаліста. Але вчитель виріс, відчув сили і бажання йти вище. Тому ми змирилися з цим і хочемо звернутися до колег з 21 школи. Ми знаємо, що багато ваших колег щиро зраділи змінам, що наближаються. Чому зраділи - вони знають. Але завжди є особи, яким щось не подобається. Причому, без об'єктивних аргументів. Це не страшно. Колеги з 21 школи! Вам буде дуже добре з нашим Віталієм Івановичем. Він створить дружню атмосферу, де ви відчуєте повагу і підтримку, де буде взаєморозуміння", -відзначив Олександр Остапчук. 

Однак вчителі з 21-го ліцею не такі оптимістичні, як Олександр Остапчук. 

"Сьогодні ви перекручуєте факти. Всі чудово знали про конкурс, не в тому справа. Тут не треба із нас робити невігласів. Всі добре знають законодавство і хочуть його дотримуватися. Запевняю Вас, що колектив нашого ліцею цілком підтримує Марію Ігорівну. Як Ви правильно підмітили, завжди є особи, яким щось не подобається. Мені от дуже цікаво, чи буде під силу новому «директору» 4 проєкти на рівні МОНу, проєкт із НАЗК та всеукраїнський експеримент. Повірте, немаю нічого проти Вас та пана Віталія. Чула багато хороших слів та відгуків. Але не перекручуйте факти. 21 школи, до працівників котрої Ви звертаєтеся, не існує вже 6 років. Є Тернопільський ліцей 21- спеціалізована мистецька школа імені Ігоря Герети", -відзначила Анастасія Попович, вчитель 21-го ліцею. 

Маємо надію, що коли буде конкурс на директора ТНВК "Школа-ліцей 6 ім. Н. Яремчука", і Олександр Остапчук поступиться іншому кандидату, згідно рішення справедливої комісії звичайно ж, то напише такий же пост про закон, справедливість і прийняття нового керівника. 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ