Читайте нас в соціальних мережах

Резонансна кримінальна історія щодо "заробітків" працівників одного з ТЦК та СП Тернопільщини "набирає обертів"

П'ятниця, 02 серпня 2024 16:10
Працівникові Борщівської міської ради та чотирьом службовцям ТЦК оголосили підозри.

 

За словами начальника Нацполіції Тернопільської області Сергія Зюбаненка, їх підозрюють не лише в корупції, але й в незаконному утриманні людей і побитті.

"П'ятьом фігурантам справи, а саме керівнику районного ТЦК, трьом його підлеглим та працівникові Борщівської міської ради повідомили про підозри в складі організованої злочинної групи. Сьогодні у суді підозрюваним обирають запобіжні заходи. Слідство хоче, щоб це був арешт без альтернативи застави усім п'ятьом фігурантам справи", - розповів під час брифінгу головний правоохоронець краю.

Заступник начальника Нацполіції області Андрій Ткачик розповів, що до вже наявних підозр двом службовцям ТЦК додали нові кваліфікації.

"Після крайньої реалізації, це було 23 липня, ми працювали над тим, щоб повноцінно всім учасникам оголосити підозри і обрати запобіжні заходи, щоб кожен поніс відповідальність. Тому сьогодні, за погодженням військової прокуратури, було проведено ряд обшуків. По завершенню тих обшуків пʼятьом фігурантам, включно з організатором, було оголошено підозри за рядом статей. Це статті: 368 частина 3, і 146 частина 3, і 122 — усі ці статті в складі організованої злочинної групи. Санкція цих статей — від 5 до 10 років позбавлення волі. Станом на зараз у Тернопільському міськрайонному суді відбувається слухання запобіжних заходів по фігурантах слідчими суддями. Ми звернулися сьогодні із клопотанням про тримання під вартою. У клопотаннях ми не зазначали розміру застави, тобто безальтернативно", - цитує Андрія Ткачика «Суспільне. Тернопіль».

Начальник Нацполіції області Сергій Зюбаненко розповів, що у справі є потерпілі.

Відомо, що у справі є поки шість потерпілих. Але це число, найімовірніше згодом зросте, адже правоохоронці працюють над розкриттям справи та опитують свідків, тому історія «обростає» новими подробицями.

Усім 5 фігурантам справи додали статтю 122 за нанесення тілесних ушкоджень.

"В одному з випадків людину було незаконно позбавлено волі, йому наносились тілесні ушкодження, фігуранти, розуміючи, що дана особа не може бути призвана, бо в нього є 4 неповнолітніх дітей, все одно він був затриманий, певний час тримався, чекав, поки принесуть грошову винагороду за те, щоб його відпустили. 30 тисяч гривень", - розповідає Сергій Зюбаненко.

За словами очільника ГУНП в Тернопільській області, деякі ЗМІ публікували інформацію про те, що Також слідство спростовує інформацію про те, що хабарі передавали й в обласний ТЦК та Чортківський, як раніше писали ЗМІ. Доказів таких фактів не знайшли.

"Хочу розчарувати «диванних» експертів, які стверджували, що поліція спрацювала поверхнево,. Ми не могли одразу оголосити підозру всім фігурантам, адже не мали змоги повноцінно працювати з потерпілими, на яких могли тиснути підозрювані. Наразі в суді обираються запобіжні заходи фігурантам. Слідчі поліції подали клопотання про тримання під вартою без права внесення застави. Очікуємо на рішення Феміди", - підкреслив Сергій Зюбаненко.

Як вже повідомляв сайт «Тернополяни» раніше, 23 липня на Тернопільщині затримали на хабарі керівника відділу та головного спеціаліста мобілізаційного відділення Борщівського центру комплектування.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ