Читайте нас в соціальних мережах

За нами слідкують! - головний поліцейський області Зюбаненко показав «Тернополянам», як працюють камери відеоспостереження (відео)

П'ятниця, 28 червня 2024 11:19
Очільник поліції Тернопільщини Сергій Зюбаненко розповів «Тернополянам» про роботу камер відеоспостереження, які суттєво покращили рівень безпеки на Тернопіллі.

Впровадження сучасної системи відеонагляду – дуже вагома допомога у роботі працівників поліції, наголосив головний поліцейський області Сергій Зюбаненко.

Нагадаємо, у межах цього проекту на Тернопільщині встановлено понад півтори тисячі відеокамер, які здатні розпізнавати обличчя, транспортні засоби, сигналізувати про ДТП чи утоплення.

– Більша частина камер встановлена в обласному центрі. Проєкт набирає обертів, щодня в області з’являється все більше камер. Сьогодні безпека наших людей – пріоритет № 1. Відеоспостереження – це набагато ефективніше, аніж застосовувати людський ресурс. Ефект стовідсотковий, бо всі злочини, які скоюються на вулицях, потрапляють в об’єктив камер. Також це вагома доказова база у ході досудових розслідувань, – зазначив Сергій Зюбаненко.  

Очільник поліції Тернопільщини зауважив, що втілення проекту коштує не так багато, як здається.

– Це не просто відеокамери, а речі, які допомагають робити нашу область безпечнішою. Цього року в нас амбітні плани – ми хочемо вдвічі збільшити кількість камер відеоспостереження. Йдеться не лише про оглядові, а про функціональні камери, які будуть адаптовані до ситуаційного центру. Також вже розроблено концепцію безпілотної авіації, але етап втілення, звісно, буде не сьогодні. Українські розробники зараз зосереджені над безпілотниками, які працюють на фронті, тому наші плани будемо втілювати вже після перемоги. Є місця, які недоступні для відеокамер, тож треба розуміти, що бачити з область з висоти – це зовсім інший рівень безпеки, – пояснив Зюбаненко.  

Поліцейський наголосив: якщо кожен буде змінюватися, то невдовзі наша країна справді стане європейською.

– Ми живемо в такий час, що нам усім треба змінюватися. Повірте, я також не дуже задоволений роботою поліції, бо ідеального немає нічого, але не тільки поліція має змінюватися. Ми всі маємо змінитися! Зрозуміти, що маємо обов’язки перед державою! – підсумував Сергій Зюбаненко.


Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ