Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині військовим, які звільнені від служби, передбачені виплати

Субота, 25 травня 2024 15:00
У Тернопільській області захисники, які з тих чи інших причин звільнені з військової служби, мають право отримати грошові виплати.

Про це йдеться у Кременецькій РДА.

"Відділ з питань ветеранської політики та обслуговування осіб з інвалідністю управління соціального захисту населення Кременецької районної військової адміністрації відповідно до постанови КМУ від 08.04. 2015р. №185 “Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виплати матеріальної допомоги військовослужбовцям, звільненим з військової строкової служби” зі змінами з 1 травня 2024 року здійснює виплату матеріальної допомоги громадянам України, які звільнилися з військової строкової служби в розмірі : - середньої заробітної плати на день призову, але не менше прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на 1 січня календарного року, встановленої на день призову (для громадян, які працювали на підприємствах, в установах і організаціях); - прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на 1 січня календарного року, встановленої на день призову (для громадян, які до призову не працювали)", - повідомили в РДА. 

Виплата матеріальної допомоги здійснюється протягом місяця з дня взяття відповідної особи на військовий облік за місцем проживання у встановленому законодавством порядку.

Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки протягом 10 днів з дати взяття особи на військовий облік відповідно до пункту 5 вище зазначеного порядку звертаються до органу соціального захисту населення з поданням про виплату матеріальної допомоги за встановленою формою, до якого додають подані заявником документи - довідку з місця роботи про отримувану середню заробітну плату; - копію трудової книжки, завірену за останнім місцем роботи; - заяву про перерахування матеріальної допомоги на рахунок у банку.

"Обчислення розміру середньої заробітної плати здійснюється підприємствами, установами та організаціями відповідно до порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 8 лютого 1995 р. № 100 (ЗП України, 1995 р., № 4, ст. 111) відділ з питань ветеранської політики управління соціального захисту населення подає щомісяця до 8 та 19 числа зведені подання про виплату матеріальної допомоги департаменту соціального захисту населення обласної військової адміністрації для їх узагальнення та подання до 12 та 23 числа поточного місяця Мінсоцполітики", - відзначили в адміністрації. 

Після надходження коштів на рахунки, відкриті в органах казначейства, відділ готує відповідні виплатні документи (відомості) та протягом п’яти днів здійснює перерахування нарахованих ним сум матеріальної допомоги на рахунок зазначеного банку з подальшим зарахуванням на рахунок військовослужбовця.

За травень 2024 року така допомога проплачена 10 військовослужбовцям району на суму 22 196 гривень.


Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ