Читайте нас в соціальних мережах

Наловив "голими" руками 2 кг раків: у Тернополі зловили браконьєра (фото)

Субота, 25 травня 2024 11:00
У Тернополі муніципали зловили браконьєра, який голими руками витягнув з водойми більше 2 кілограмів раків. 

"Вчора, 24 травня, у Тернополі начальником управління та головними державними інспекторами Тернопільського рибоохоронного патруля під час проведення рибоохоронного рейду на водоймі у Тернополі виявлено місцевого жителя, який здійснював вилов раків руками, під час встановленої заборони на лов раків. Порушнику вдалось виловити раків в кількості 29 екз., загальною вагою 2,040кг. Раки в живому та неушкодженому стані випущені в природне середовище, у відповідності до ст. 63 ЗУ «Про тваринний світ». На винну особу головними державними інспекторами Тернопільського рибоохоронного патруля складено протокол про адміністративне правопорушення серія ТР № 0101 за ч.4 ст.85 КУпАП", - відзначили в рибохороні. 

Тернопільський рибоохоронний патруль нагадує, що по 30 червня 2024 року (включно) у водоймах Тернопільської області встановлена заборона на лов річкових раків в період їх природного відтворення та першої линьки. Основна мета заборони - захистити членистоногих у період линьки, під час якої вони найбільш вразливі.

"Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Тернопільській області закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства. Якщо Ви помітили порушення, прохання терміново повідомляти на цілодобову «гарячу лінію» Тернопільського рибоохоронного патруля: (0352) 52-00-22, (097) 427-85-95 та (096) 655-87-58", - зауважили у Тернопільському рибохоронному патрулі. 

 

 


Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ