Читайте нас в соціальних мережах

Чоловік волонтерки «Української команди», який втратив ногу на війні, потребує допомоги

Четвер, 23 травня 2024 13:11
Лікарі дивувалися, як він вижив після такого поранення.

Захисник Артем Комісарчук у 2014 брав участь в антитерористичній операції, того ж року потрапив у полон разом із побратимами під Іловайськом. Вже у 2022 знову пішов на фронт і під час виконання бойового наказу отримав важке поранення ноги, через яке медикам довелося ампутувати кінцівку. Героя не зламали ані перебування в полоні, ані втрата ноги. Але, аби бути сильним духом і опорою для п’ятирічної доньки чоловікові потрібна наша із вами підтримка. Він хоче знову ходити. І для цього потрібен дороговартісний протез. Зібрати на нього гроші – можемо допомогти ми з вами.

Зараз він може самостійно сидіти, проте не довго та вже краще себе почуває. Однак ще пів року тому Артему Комісарчуку лікарі давали мінімальні шанси на життя. Чоловік військовий, з початком великої війни без вагань відправився на фронт. Артем разом із побратимами займався зачисткою і частково розмінуванням територій. Одного дня, вони вирушили на виконання бойового завдання, проте там вони натрапили на заміновані території.

Унаслідок травм він пережив штучну кому, у якій перебував 4 дні. Захисникові загрожувала ампутація ноги з видаленням суглоба, через один із уламків міни – виникла тріщина у черепі, інший засів біля серця. Та окрім цього, Артем отримав пошкодження ока та велику рану стегна з відкритим переломом. Коли чоловік перебував у лікарні, медики не були впевнені в його одужанні. У період, коли чоловік був у реанімації, розповідає Тетяна, найбільше хвилювалась за його життя.

– Це був день, коли я напевно виплакала усі свої сльози. Тому що я мала чекати його в хірургій, а мені вийшли і сказали, що він скоріше всього не виживе. Тобто, що він помре це було таким текстом сказано. Мене впустили в реанімацію, щоб напевно попрощатися але він викарабкався, – каже дружина військового ТЕТЯНА КОМІСАРЧУК.

Після тривалого лікування в Україні його відправили за кордон, щоб можна було врятувати ногу, але цього не вдалося зробити і там. Усе через сильне зараження, наслідки якого були невідомими.

Військовий шлях Артема розпочався ще у 2010 році, коли вступив на строкову службу. У 2014 брав участь в антитерористичній операції, а 24 серпня того ж року потрапив у полон разом із побратимами під Іловайськом. Навіть після тортур та усіх моментів, які прожив чоловік у неволі, вирішив продовжувати боротьбу проти ворога у 2022 році.

Окрім поранення та фізичного болю, розповідає захисник, психологічно важко було довго не бачити рідну доньку.

– Дитина мене знала з відеозв’язку і я дуже хвилювався, коли я приїхав до Львова чи вона мене впізнає, коли вона мене обійняла поцілувала ну все для мене це. Мрія, як то кажуть завести дитину в садочок і звідти її забрати, – розповідає військовослужбовець АРТЕМ КОМІСАРЧУК.

Підтримайте захисника:

ПРИВАТБАНК: 5168 7450 2764 3243
МОНОБАНК: 5375 4112 1810 0068


ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ