Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині м'ясопереробне підприємство скидає відходи у силосні ями неподалік житлових будинків (відео)

П'ятниця, 10 травня 2024 19:00
Підприємство, яке займається забоєм тварин та переробкою м'яса на Тернопільщині в Острові Великоберезовицької громади, скидає виробничі відходи у силосні ями неподалік житлових будинків.

Про це Суспільному повідомив місцевий житель Леонід Пилипчук. За його словами, звернулися до адміністрації підприємства та сільського старости з вимогою вжити заходів.

Садиба місцевої жительки Алли Пилипчук межує із земельною ділянкою, на якій знаходяться силосні ями з відходами підприємства. Жінка розповідає, відколи переїхали з чоловіком у будинок на вулицю Підлісну, їм постійно дошкуляє сморід.

"Щодня одне і те саме. Виходиш на город, неможливо працювати. Так смердить, що просто сльози йдуть з очей, що неможливо тут жити. До хати теж заходиш, відкрити вікно неможливо, бо весь цей запах іде в хату. Ми вдихаємо його, воно впливає на здоров'я. Мені погано, мене нудить, а цей запах чути до ранку. Ну, то неможливо так жити", - наголосила жінка.

Чоловік Алли Леонід показав місце, куди за його словами, підприємство зливає відходи.

"Подивіться, де знаходяться оці рови, жомові ями, силосні. І куди та вся бадяга зливається, котра стоїть тут, кисне і смердить. І вони щоразу тою трубою синьою качають, прямо звідти помпують. І цей яр тягнеться аж до самого паркану. А за парканом ми живем. Крім того, що воно смердить, то та вся рідина смердюча всотується в ґрунт і потрапляє в ґрунтові води. А там далі водонапірна башта, з якої ми п'ємо воду", - каже чоловік. 

Неприємний запах дошкуляє їм не один рік, каже місцевий житель Василь Волошин.

"Ця історія почалася з того, як купили територію тої силосної ями. Від підприємства був викопаний екскаватором рів. Прямо тим ровом текли всі ті відходи і під плотом зробилося там навіть таке велике озеро. Там зараз вони його трошки засипали, ніби не видно, але цей рів, де він був, там він частково і є. І там в тому рові знаходяться такі баюри. То вже років десь 7-8 на цій території таке відбувається. Зараз на підприємстві є машина така велика, яка вивозить всі ті відходи з септика на задню частину цієї території. Я особисто спілкувався з водієм, заставши його, як він зливав", - відзначає місцевий житель. 

Один із співвласників фірми Олег Чубатий спробував прояснити ситуацію. 

"У нашій власності є земельна ділянка, на яку ми одноразово вивезли септик з-під свиней. Тому що фірма, з якою в нас договір на вивезення відходів з технічних причин не змогла до нас приїхати. Тому, щоб уникнути затоплення в цеху, ми змушені були вивезти ці відходи", - сказав Олег Чубатий. 

Олег Чубатий сказав, що упродовж тижня проблему вирішать.

Чи дотримають слова на підприємстві, повідомимо згодом.


ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ