Читайте нас в соціальних мережах

Кіт покусав трьох людей: на Чортківщині запровадили карантин через сказ

Четвер, 09 травня 2024 10:17
На Чортківщині ввели карантинні обмеження через сказ.

Про це повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби Тернопільщини.

У селищі Скала-Подільська кіт покусав трьох людей. Спеціалісти ветеринарної медицини провели відбір патматеріалу для дослідження на сказ. Тернопільська регіональна державна лабораторія діагноз підтвердила.

"Відбулось засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії щодо запровадження карантинних обмежень та оголошення неблагополучним по сказу тварин селища Скала-Подільська із населеними пунктами загрозливої зони: Бурдяківці, Збриж, Іванків та Бережанка. Комісією затверджено План заходів з локалізації і ліквідації спалаху сказу тварин", – повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби.

Спеціалісти проведуть облік всіх наявних собак і котів у цих населених пунктах та вакцинують їх. Крім того, фахівці обстежать мисливські угіддя, щоб перевірити, чи немає там трупів бродячих собак, котів та інших диких звірів.

У Держпродспоживслужбі нагадують, що всіх домашніх улюбленців, починаючи з 3-місячного віку, потрібно щороку щеплювати від сказу. Вакцина є безкоштовною. Її можна отримати у державних лікарнях ветеринарної медицини.

441063108_818159120346121_7763948235084787749_n.jpg

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ