Читайте нас в соціальних мережах

Тернополянин втратив гроші, «купившись» на дешеве житло

Вівторок, 23 квітня 2024 18:43
В чергову пастку шахраїв потрапив 28-річний мешканець Тернополя. Він перерахував невідомим гроші за «міфічну» квартиру.

 

Коли зрозумів, що його обдурили – звернувся у поліцію.

За словами потерпілого, на сайті «OLX» він зацікавився пропозицією щодо винайму житла в обласному центрі. Привабила чоловіка ціна – щомісячна плата становила 6000 гривень.

«Заявник зв’язався із начебто власницею квартири, щоб обговорити деталі оренди. Домовилися про передоплату, потерпілий здійснив перевів 3000 гривень на банківську картку, а решту узгодили, що перерахує після в’їзду у квартиру.

За деякий час до чоловіка зателефонувала орендодавець і запевнила про проблеми з електронним гаманцем й попросила перерахувати другу частину грошей. Тернополянин погодився. А далі стандартна схема: невідома перестала виходити на зв’язок, оголошення на сайті зникло», - інформують в ГУНП у Тернопільській області.

За статтею 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України слідчі відкрили кримінальне провадження. Триває досудове розслідування, працівники поліції вживають заходів, аби викрити особу зловмисниці.

 «При перегляді оголошення необхідно звертати увагу на дату його створення та на дату реєстрації облікового запису. Не перераховуйте кошти до зустрічі із орендарем, однак існують випадки, коли по-іншому забронювати житло, тому є декілька способів зменшення ризику натрапити на шахраїв:

  • поцікавтеся інфраструктурою, що там є поблизу, які магазини, кафе та інше (аферисти зазвичай вагаються з відповіддю, коли запитують подробиці);
  • перевірте інформацію на карті, чи дійсно є цей будинок та об’єкти поблизу.
  • попросіть надіслати нові додаткові фотографії житла;
  • запитайте документи, що засвідчують особу власника», - нагадують правоохоронці.
ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар