Читайте нас в соціальних мережах

Тернополянам за кордоном призупинили видачу готових паспортів

Вівторок, 23 квітня 2024 12:28
Про це повідомила пресслужба Центру обслуговування громадян "Паспортний сервіс". 

"Нажаль, через технічні причини призупинено видачу готових документів у закордонних підрозділах ДП Документ. Подача заяв-анкет на оформлення паспортних документів здійснюється у звичайному режимі. Видача паспортів можлива для дітей до 12 років, у звʼязку з відсутністю необхідності біометричної верифікації. Закордонні філії повідомлять всіх користувачів послуг про поновлення роботи систем видачі документів на усіх офіційних ресурсах ДП Документ", - відзначили у паспортному сервісі. 

Також, українське консульство у Польщі  та Барселоні тимчасово призупинило консульські дії щодо громадян України призовного віку.

Ззранку 23 квітня стало відомо, що паспортний сервіс для українців в Празі призупинив видачу готових документів. 

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба прокоментував інформацію про те, що військовозобов'язаним чоловікам закордоном можуть призупинити надання консульських послуг:

"Перебування за кордоном не звільняє громадянина від обовʼязків перед Батьківщиною. Саме тому я вчора доручив вжити заходів щодо відновлення справделивого ставлення до чоловіків мобілізаційного віку в Україні та за кордоном. Це буде чесно. Невдовзі МЗС надасть уточнені розʼяснення щодо порядку отримання консульських послуг в межах законодавства для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах із наближенням до вступу в дію закону щодо
мобілізації. Як це виглядає зараз: чоловік призовного віку виїхав за кордон, показав своїй державі, що питання її виживання його не обходить, а потім приходить і хоче отримати від цієї держави послуги. Так не працює. У нас в країні війна". 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар