Читайте нас в соціальних мережах

На полях Тернопільщини розкопали грунти та виявили ряд шкідників (фото)

Понеділок, 22 квітня 2024 21:00
На Тернопільщині спеціалісти перевірили грунти та виявили ряд шкідливих комах.

Спеціалісти Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області у базових та інших господарствах закріплених зон обслуговування провели весняні контрольні обстеження та ґрунтові розкопки на визначення стану перезимівлі шкідників сільськогосподарських угідь. Обстеження проводилися на посівах озимих культур, багаторічних травах, садах а також у лісосмугах та полях сівозмін.

"Весною обстеження проводяться з метою визначення чисельності шкідників та встановлення їхнього стану після перезимівлі, відсотка загибелі шкідників в зимовий період та уточнення обсягів передбачуваних робіт із захисту рослин. В подальшому, узагальнені дані використовуватимуть для складання прогнозу поширення та розвитку шкідливих організмів у весняно-літній період та методичних рекомендацій щодо захисту сільськогосподарських культур на території Тернопільської області. В процесі проведення ґрунтових розкопок та детального огляду були виявлені такі шкідники як - личинки дротяників та несправжніх дротяників, гусениці озимої та листогризучих совок, личинки хлібних жуків та травневих хрущів, личинки хлібних клопів, імаго колорадського жука і піщаного мідяка тощо. Перезимівля шкідливих організмів пройшла задовільно, відсоток загибелі шкідників сільськогосподарських угідь незначний", - відзначили спеціалісти. 

Нагадуємо, що на сайті Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області розміщений «Прогноз фітосанітарного стану агроценозів Тернопільської області та рекомендації щодо захисту рослин в 2024 році».

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар