Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільська область зможе залучити 8,4 млн євро на реалізацію важливих проєктів

Субота, 20 квітня 2024 17:42
Тернопільщина продовжує активно працювати в напрямку міжнародної співпраці.

 

Так, одним із інструментів спрямованих на розвиток потенціалу громад, реалізації різнопланових проєктів спрямованих на  вирішення соціальних, економічних та екологічних питань є Програма транскордонного співробітництва #Interreg NEXT Польща-Україна 2021 – 2027‼ Бюджет Програми - 235,9 млн євро.

Дана програма сприяє розбудові та підтримці міцних і тривалих транскордонних зв’язків. Реалізація інноваційних проєктів в рамках ініціативи забезпечить сталий соціально-економічний розвиток регіону та сприятиме збереженню природного середовища.

Тернопільська область входить в територію дії Програми з 2004 року.  За цей час громади Тернопільщини налагодили міцні партнерські зв’язки з громадами Люблінського, Підкарпатського та Підляського воєводств - стали учасниками Програми та здобули цінний досвід в сфері проєктного менеджменту. 

В рамках поточного програмного періоду Програми Interreg NEXT Польща — Україна 2021-2027 уже є значні досягнення.

За словами в. о. голови Тернопільської ОДА Володимира Важинського, область зможе залучити 8,4 млн євро на реалізацію проєктів.

«3 Великі Інфраструктурні Проєкти на суму 2 млн євро спрямовані на безпеку навколишнього середовища, стале управління водними ресурсами та підвищення якості медичних послуг.

7 регулярних проєктів на суму 6,4 млн євро за пріоритетами Програми ,,Здоров’я” та ,,Довкілля”. Зокрема, 3 проєкти спрямовані на покращення сталого управління стічними водами, розвитку каналізаційної інфраструктури Тернопільської області», - каже Володимир Важинський.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар