Читайте нас в соціальних мережах

Хабар вимагали за ремонт вулиці Данила Галицького у Збаражі: стали відомі деталі затримання Головка та заступників (фото)

Понеділок, 26 червня 2023 12:30
Михайло Головко під час ремонту вулиці Данила Галицького у Збаражі Михайло Головко під час ремонту вулиці Данила Галицького у Збаражі
Сьогодні, 26 червня, на хабарі у 1,8 мільйона гривень працівники НАБУ затримали голову Тернопільської обласної ради з партії ВО "Свобода" Михайла Головка та двох заступників голови Тернопільської обласної військової адміністрації Володимира Труша - Ігора Дем'янчука та Ігора Гайдука. 

Як стало відомо "Тернополянам", власник підприємства у якого вимагали хабар - Олександр Ярмоленко, керівник фірми "Авакс Проф", яка здійснює ремонт та обслуговування доріг.

Каменем розбрату, а точніше закінченням політичної кар'єри для Головка, Дем'янчука та Гайдука став ремонт вулиці Данила Галицького у місті Збараж, що на Тернопільщині, який і проводила фірма уродженця Збаража Олександра Ярмоленка "Авакс Проф" 

На початку жовтня 2021 року, голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко відвідав Збаразьку міську громаду.

У рамках візиту очільник Тернопільщини поспілкувався з місцевими жителями, а також оглянув стан проведення капітального ремонту на ділянці по вулиці Данила Галицького у Збаражі.

"Замовником робіт є комунальне підприємство «Тернопількомунінвест». Проект розроблено ТОВ «НТ Дорбудпроект», а виконує ремонт ТОВ «АВАКС ПРОФ»,наголосив тоді Михайло Йосифович.Згідно з проектом, передбачено, зокрема, замінити плити перекриття оглядових колодязів і люків, влаштувати бортові камені, посилити існуючу конструкцію проїзної частини, облаштувати тимчасові стоянки для легкових автомобілів, кільцеву розв’язку з острівцем безпеки і фартух на острівці безпеки, здійснити фрезерування асфальтобетонного покриття, відремонтувати тротуар і відновити зелені зони".

Зазначимо, у 2021 році на виконання робіт виділили 4 994,800 тис. грн, на 2022 рік запланували здійснити дофінансування.

Сьогодні ж ця вулиця у Збаражі стала приводом для гучного скандалу у Тернопільській області.

 

"За даними слідства, затримані вимагали майже 1,8 млн грн у власника підприємства за підписання актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів комунальним підприємством Тернопільської обласної ради. Також за ці кошти вони обіцяли погасити борг Тернопільської ОВА перед цим ТОВ, за роботи, які вже виконані та прийняті в 2022 році. Сума неправомірної вигоди становила 5-10% «відкату» за повернення заборгованості за виконані роботи. Не дивлячись на те, що підприємець займався волонтерською діяльністю та допомагав армії, можновладці все одно вимагали виплатити хабар", - йдеться у повідомленні НАБУ.

Після передачі третього траншу у розмірі понад 600 тис. грн голову Тернопільської обласної ради та двох заступників голови Тернопільської військово-цивільної адміністрації затримали «на гарячому».

Вирішується питання про повідомлення про підозру. Попередня кваліфікація – ч.4 ст.368 КК України.

Розслідування цих фактів НАБУ і САП розпочали за заявою громадянина, у якого затримані вимагали кошти.

Нагадаємо, "Тернополяни" писали, що у мережі поширюють інформацію, що голову Тернопільської облради Михайла Головка затримали працівники НАБУ.

Голову та заступників підозрюють в отриманні хабарів: у Тернопільській ОВА працює НАБУ.

Двоє заступників голови Тернопільської ОВА пішли воювати.

Стало відомо, за що НАБУ затримали заступників голови Тернопільської ОВА Дем'янчука і Гайдука.

У справі про хабар з головою Тернопільської облради фігурує сума 1,8 млн грн та фірма "Авакс Проф".

Головку та двом заступникам голови Тернопільської ОВА загрожує до 8 років позбавлення волі.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ