Читайте нас в соціальних мережах

За участю Митрополита Епіфанія у ТНПУ істориків-першокурсників посвятили у студенти (фото, відео)

П'ятниця, 02 червня 2023 10:51
На історичному факультеті Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка провели день посвяти студентів-першокурсників.

Кандидат історичних наук, декан історичного факультету Володимир Місько каже, сьогодні професія історика особливо на часі.

Ми намагаємося спонукати наших вихованців до доброї праці, аби вони досягали результатів. Кожного року проводимо день посвяти студентів-першокурсників. Хочемо, щоб обраний фах їм подобався, щоб студенти зростали в професійному плані, були патріотами своєї країни, – говорить Володимир Місько. – Захід має на меті показати, що сьогодні бути істориком – на часі. Професія вчителя під час війни, а особливо в повоєнні роки, буде однією з ключових та надзвичайно важливих. Ми хочемо підкреслити значущість місії, яку обрали собі наші вихованці.

З першим роком навчання у стінах вишу студентів привітав декан факультету та його заступники. Прибув на захід й Предстоятель Православної Церкви України Митрополит Епіфаній. Він привітав викладачів та студентів з 30-літтям факультету та дав настанови першокурсникам.

– Я вітаю вас з ювілеєм факультету. Історія є дуже важливим компонентом у розбудові нашої держави. Всі  ми повинні добре знати нашу справжню історію, а особливо у цей непростий час випробування війною. Адже наш ворог старався її переписати. Тож ми повинні знати всю правду, адже без знання минулого ми не побудуємо майбутнього, – каже Митрополит Епіфаній. – Бажаю щоб у цей час Господь давав вам силу досліджувати, вивчати, черпати все, що вам будуть давати викладачі. Адже це – закладення  фундаменту,  на якому ви будете в майбутньому будувати власний досвід.

Разом з Митрополитом Епіфанієм та деканом факультету студенти посадили дерево на алеї першокурсників.

Свято традиційно проводять на початку навчального року. Однак через повномасштабну війну його провели зараз. Першокурсники факультету кажуть, раді, що захід провели саме наприкінці року.

– Я дуже радий цій події. Думаю, навіть краще що її провели зараз, в кінці навчального року. Я не шкодую про це. Ми встигли познайомитися з одногрупниками та однокурсниками, тому сьогодні тут панує дружня атмосфера. Ми спілкуємося та згадуємо, що цікавого відбувалося протягом цього року, – говорить першокурсник Владислав Рудий.

Студентка Вікторія Мицько також радіє, що студенти першого курсу мають можливість проявити себе не лише у навчанні.

– Для нас це крута можливість проявити себе – долучитися до костюмованої сценки або заспівати щось. Я рада що ми можемо так себе реалізувати, – говорить першокурсниця.

Як проходив день посвяти у студенти – дивіться у нашому фоторепортажі.

 

Коментарі  

0 #1 Григорій 04.06.2023, 07:24
Прошу не сприймати за образу, але напрошується приказка "Всякої тварі по парі"!
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ