Читайте нас в соціальних мережах

У Західноукраїнському національному університеті готуються до виборів ректора: що наразі відомо

Середа, 31 травня 2023 21:12
Андрій Крисоватий, діючий ректор Андрій Крисоватий, діючий ректор
У вівторок, 6 червня, у Західноукраїнському національному університеті проведуть вибори ректора.

Нагадаємо, упродовж 10-ти років навчальний заклад очолював доктор економічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України Андрій Ігорович Крисоватий. Цього разу він балотуватися не може, оскільки вже дві каденції поспіль очолював університет.

За крісло ректора ЗУНУ борються три кандидати – доктор економічних наук, професор Оксана Десятнюк; доктор економічних наук, професор Ірина Іващук; доктор економічних наук, доцент Тарас Маршалок.

Підписали меморандум про демократичні вибори

Наразі в університеті триває активна підготовка до виборів, відбуваються зустрічі претендентів з електоратом. Кандидати також підписали меморандум про чесний виборчий процес.

– ЗУНУ перебуває на стадії обрання ректора. З метою підтримання позитивного іміджу університету і зниження репутаційних ризиків організаційним комітетом було запрошено три претенденти на спільне засідання. Під час зустрічі ми запропонували їм підписати Меморандум про забезпечення демократичного та чесного процесу голосування на виборах ректора ЗУНУ, які відбуватимуться 6 червня. Кандидати погодилися і підписали документ,  розповів голова організаційного комітету з проведення виборів ректора Західноукраїнського національного університету Руслан Бруханський.

Наразі немає ніяких порушень

За процесом підготовки до виборів уважно спостерігає Наглядова рада ЗУНУ.

– Станом на сьогодні ми не вбачаємо ніяких порушень. Сподіваємося, що їх і не буде. Кандидати всім добре відомі, вони є працівниками трудового колективу. Не було ніяких таємниць чи відкриттів, які традиційно відбуваються на виборах,  зазначив голова Наглядової ради ЗУНУ Анатолій Гулей.  

«Епоха Крисоватого закінчилася»

Сьогодні, 31 травня, в актовій залі університету відбулася зустріч трудового колективу та студентів Західноукраїнського національного університету з претендентами на посаду ректора ЗУНУ. Під час дійства виступив в.о. ректора Андрій Ігорович Крисоватий. Він подякував колегам за 10 років співпраці.

– За 10 років нашої співпраці з гордістю кажу, що ми багато чого примножили, але базувалися на попередниках. Я завжди дякував професору Каніщенко за те, що саме він став фундатором нашого драйвового університету. Ми завжди дякували професору Гуменюку за те, що наповнив новими кадрами форму інституту. Неймовірна вдячність моєму раднику, професору Устенку за той велич, що було зроблено з простого нашого закладу вищої освіти. Велика дяка і пошана моєму вчителю Сергію Юрію. Коли ти відчуваєш дух вольності і дух свободи, то гордишся своїми вчителями,  підкреслив Андрій Крисоватий.

Також під час виступу він закликав трудовий колектив підтримати єдиного кандидата, якого висунула вчена рада університету.

– Епоха Крисоватого закінчилася. Сьогодні я вже беру слово як голова вченої ради. У відповідності до рішення вченої ради єдиним кандидатом від нашого колективу було запропоновано кандидатуру Оксани Десятнюк. Пізніше вона також отримала підтвердження на конференції трудового колективу,  додав Андрій Крисоватий.

Окрім цього, в актовому залі претенденти на посаду ректора сьогодні презентували свої передвиборчі програми.

Що обіцяють кандидати? 

Оксана Десятнюк у положеннях програми акцентувала увагу на цифровізації освіти, зміцненні та розвитку інноваційних науково-дослідних потужностей, інтенсифікації міжнародної діяльності, безпеці, осучасненні матеріально-технічної бази, патріотичному вихованню, створенню інституту військової підготовки та розвитку мілтек.

Ірина Іващук окреслила основні вектори розвитку університету у разі обрання її ректором ЗУНУ. Це – зміцнення репутації університету в міжнародному освітньому просторі; збереження та посилення кадрового потенціалу; глобальне залучення та інтернаціоналізація; розвиток корпоративної культури та відповідальності, підтримка демократичних традицій тощо.

Тарас Маршалок зазначив, що його програма покликана розвивати Західноукраїнський національний університет, забезпечувати якість освіти та наукових досліджень, впроваджувати новітні технології в життя університету, привертати міжнародні гранти.

Детальну програму кандидатів можна переглянути за посиланням.

Уже у вівторок, 6 червня, стане відомо, хто очолить ЗУНУ.

Якщо жоден кандидат не набере 50 %, буде оголошено другий тур виборів. У разі повітряної тривоги виборчий процес не зупинятимуть, голосування відбуватиметься в укритті.

Коментарі  

0 #1 Правда 03.06.2023, 08:16
Епоха одного корупціонера підходить до кінця, а хто буде відповідати за вкрадені гроші від оренди 1425 га землі і 6 000 000.00 гривень майна які вкрадені у простих людей працівників радгоспу "ТЕрнопілльськи й".
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ