Читайте нас в соціальних мережах

Українці висловлюють рекордну підтримку щодо членства України в НАТО – 82%

Субота, 01 квітня 2023 16:00
фото ілюстративне фото ілюстративне
Всеукраїнське опитування Міжнародного республіканського інституту (IRI) свідчить про стійку довіру до президента Зеленського, зростання підтримки членства в НАТО та впевненість, що росія має заплатити за післявоєнну відбудову України.  

Так, українці висловлюють рекордну підтримку щодо членства України в НАТО – 82%. Це на 10% більше порівняно з опитуванням у червні 2022 року і на 23% порівняно з даними за квітень 2022 року.  

91% українців схвально оцінюють діяльність Президента Володимира Зеленського. 97% громадян вірять у перемогу у війні з росією, а 74% вважають, що Україна збереже всі території в межах своїх міжнародно-визнаних кордонів станом на 1991 рік. 

Згідно з результатами опитування, 54% українців вважають, що рішення про відбудову мають ухвалювати жителі зруйнованих міст і селищ, тоді як 37% виступають за те, щоб ці рішення ухвалювали органи місцевої влади.  

При цьому українці вважають, що саме росія повинна заплатити за проведення післявоєнної відбудови. 89% переконані, що відновлення пошкодженої інфраструктури має фінансуватися за рахунок конфіскованих російських активів або репарацій. 

Інфографіка доступна тут.

Додати коментар