Читайте нас в соціальних мережах

Оновлюють дорогу до пункту пропуску з Румунією (фото)

Субота, 01 квітня 2023 12:00
Прикордонна інфраструктура продовжує працювати - дорожники взялися відновлювати дорогу до пункту пропуску з Румунією.

Агентство відновлення модернізує дорогу у Чернівецькій області до пункту пропуску з Румунією «Шепіт - Ізвоареле Сучевей».

Дорожня техніка працює на 2-кілометровій ділянці автошляху Т-26-01 Чернівці – Вашківці – Путила – КПП «Руська» з під’їздом до КПП «Шепіт» у високогір’ї буковинських Карпат. Реконструкція під’їзної дороги створить можливість відновлення роботи КПП «Шепіт» після його модернізації.

Пункт пропуску «Шепіт» працював до 2010 року для перетину кордону пішоходами. З минулого року трафік через Чернівецьку область до Румунії значно зріс. Для збільшення пропускної здатності кордону на Буковині і розвантаження єдиного діючого на кордоні із Румунією ПП «Порубне – Сірет», команда Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури відкрила 2 нових пункти пропуску з союзною країною – «Красноїльськ» і «Дяківці» – та почала модернізацію працюючих пунктів пропуску.

Реконструкція дороги у високогір’ї – складний багатоетапний процес. В результаті дорога буде розширена, відповідатиме сучасним параметрам навантаженням. Буде облаштована належна інфраструктура, аби проїзд транспорту і рух пішоходів був комфортний та безпечний. Запорукою цього є ремонт 2 мостів, де зараз працює спецтехніка. На об’єкті вже фінішувало перевлаштування освітлення дороги, двох водопропускних труб і двох приймальних колодязів.

Реконструкція здійснюється за міжнародним проєктом «Покращення транспортної інфраструктури у транскордонному регіоні Чернівці – Сучава (Шепіт - Ізвоареле Сучевей)» в рамках Спільної операційної програми Румунія – Україна 2014-2020.

На минулому тижні Уряд розпочав передачу Агентству відновлення автомобільних пунктів пропуску через державний кордон. Цей процес відбуватиметься поетапно. Рішення Кабінету Міністрів України допоможе підвищити якість управління ПП. Агентство відновлення, яке вже ремонтує прикордонні дороги, зможе розвивати логістику до державного кордону системно.

У 2023 році в пріоритеті буде модернізація найзавантаженіших ПП.

 

 

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ