Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі вшанували пам’ять жертв Голокосту

Субота, 28 січня 2023 17:43
27-січня в Україні та світі відзначали День пам’яті жертв Голокосту. Пам’ять євреїв, які були вбиті німецькими нацистами в роки Другої світової війни, вшанували й у Тернополі біля однойменного пам’ятника.

 

Жителі міста, представники влади та єврейська община поклали квіти до постаменту, запалили лампадки та провели пам’ятні обряди.

Тут, на околиці масиву “Дружба”, на в’їзді в село Петриків, і розташований пам’ятник невинним жертвам. В роки Другої світової війни на цьому місці розстріляли кілька тисяч євреїв з Тернополя та навколишніх сіл. Як розповідали очевидці тих подій, тіла людей скинули в невеликий яр позаду пам’ятника, згодом воно заросло деревами. 

“Хотілося би попросити суспільства, щоб такого більше не траплялося. Знаєте, коли всі розбіжності між національностями пропадають, тоді настає мир в всьому світі. Всі одинакові, всі ми діти Господа Бога, всі до єдиного. Пам’ятати що треба бути людьми. Поважати один одного і відноситися один до другого з повагою, з любов’ю і ми за мир!”, — сказав голова Тернопільської обласної організації “Єврейська община” Олексій Кайзер.

Після цього, як і годиться за  давньою єврейською традицією, кожен мав змогу покласти  символічний камінь поблизу пам’ятника в пам’ять про загиблих, які були жорстоко розстріляні нацистами.

21-921x570.jpg

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ