Читайте нас в соціальних мережах

За рік на Тернопільщині в аваріях загинули 96 осіб, з них двоє дітей

Четвер, 26 січня 2023 20:00
Про головні причини аварій на дорогах краю та щорічне збільшення загиблих у ДТП розповів Олександр Богомол, начальник ГУ НП у Тернопільській області. 

"Скажу погані цифри, 2020 рік - 65 загиблих з них двоє дітей, 2021 рік - 76 загиблих, з них 3 дітей, 2022 рік - 96 людей загинуло на дорогах в нас в області, з них двоє дітей. Про травмованих - їх сотні, говорити не буду, - відзначив Олександр Богомол, начальник поліції Тернопільщини. - Зрозумійте, що деякі з тих сотень в такому стані, що вони будуть жити дуже важко - покалічені люди. ДТП в нас трошки менше, як за попередній період часу, але не раз ми звертаємо увагу блекаути, відсутність освітлення доріг, перехресть. Коли світла немає, водій та пішохід мають бути уважні". 

За словами Олександра Богомола, більшість смертельних ДТП на Тернопільщині трапляються через перевищення швидкості, обгін, та те, що пішоходів не видно на дорогах в темну пору доби.

"Більшість сметельних ДТП це обгін на високій швидкості - дороги зробили, дороги гарні в нас в більшості, люди швидко намагаються їхати, хоча для всіх розказую - принцип колони - якщо це завантажена траса, якби ти не обганяв, ти все рівно в цій колоні доїдеш практично за той самий час від точки А до точки В, тобто ризикувати не треба, - зауважив правоохоронець. - Останній випадок, коли обгін йшов і чоловік тернополянин на Зборівській трасі зіткнувся з броньовиком - гарна машина "Таурег" швидкісна, вузька дорога якраз біля Зборова, броньовик не витримав також і чоловік загинув. Куди було спішити, але це вже зараз назад не повернеш. Тому всім говорю - швидкість дуже важлива річ, обгін - дуже важлива річ, і пішоходи на дорозі не мають говорити, що я правий і йду по пішохідному переході. Не раз переконуєшся темно, всі в темному, так багато вже сьогодні ліхтариком підсвічують для водія. Треба зробити контакт з водієм, для того, щоб бути в безпеці". 

Детальніше у відео ІНТБ.

 

 

Додати коментар