Читайте нас в соціальних мережах

У поліції Тернопільщини запевнили, що мають дозвіл на затримання Ігоря Вардинця, який 8 років живе у Німеччині

Вівторок, 24 січня 2023 18:00
Ігор Вардинець Ігор Вардинець
У квітні 2015 року на хабарі 200 тисяч гривень правоохоронці затримали головного лікаря одного з медичних закладів Тернополя.

Мова йшла про Ігоря Вардинця - тоді ще головного лікаря Тернопільського районного територіального медичного об'єднання.

Невдовзі Ігор Вардинець виїхав до Німеччини, де перебуває до сьогодні. 

Про стан розслідування його справи розповів головний правоохоронець краю Олександр Богомол.

"Про пана Ігоря Вардинця я можу сказати з прізвищем, тому що він офіційно оголошений в розшук і поліція здійснює його розшук, - наголосив Олександр Богомол, начальник поліції Тернопільщини. - Пан Ігор Вардинець розшукується за вчинення злочину, передбаченого 368 статтею (ред. прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою караються штрафом від семисот п'ятдесяти до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років) не пам'ятаю яка частина ККУ. Здійснюється розшук нашим управлінням карного розшуку. Ми знаємо, що він перебуває в Німеччині. Направлені слідством через прокуратуру, Генеральну прокуратуру згідно міжнародних договорів матеріали на його екстрадицію".

Як розповіли у поліції, з Німеччини Ігоря Вардинця не поспішають повернути додому в Україну.

"Німці поки що його не видають за причин не буду пояснювати яких, бо вони передбачають персональну інформацію про цього чоловіка. Я організовую роботу поліції, в нас є орган досудового розслідування, і є в нас прокуратура, яка проводить процесуальне керівництво будь-якого розслідування. На сьогодні кримінальне провадження є в суді. Пан Ігор Вардинець може повернутися в Україну, пройти через суд і довести свою правоту, - зауважив Олександр Богомол. - В нас є дозвіл на його затримання. Він не вчинив злочин, який є насильницьким, якщо суд обере йому запобіжний захід - взяття під варту, визначить заставу, яку він зможе внести, для того, щоб цей суд відбувся і він був на волі в той час. Можливо його стан здоров'я не дозволить йому перебувати в місцях позбавлення волі. Він зможе тоді бути на домашньому арешті, або інший запобіжний захід суд може обрати. Однак в цій історії буде крапка тоді, коли буде вирок - або виправдальний, або обвинувальний. Поки що є дефіс".

Детальніше у відео ІНТБ. 

"Тернополяни" писали, що На хабарі 200 тис. гривень затримали головного лікаря в Тернополі.

Стали відомі обставини отримання резонансного хабара в Тернополі.

 

Коментарі  

0 #2 Адмін 25.01.2023, 14:42
Доброго дня, Ігор Вардинець, готові опублікувати вашу позицію :
Скарга
+1 #1 Вардинець Ігор 25.01.2023, 03:17
Мене ще до сих пір ці провокатори які сфальшували справу будуть обливати брудом?
До яких пір?
Якщо ця жотенька публікація , не надасть мені слово ( доречі уже давно не в розшуку, в судах онлайн приймаю участь ) отже вимагаю мою публікацію оприлюднити , і не намагайтесь уникнути …
Справа занадто далеко зайшла .
Відповідь буде через адвоката …
Якщо вам зрозуміло то дам вам всі мої реквізити @розшукуваного» які доречі ж і в того пана Богомола …
Чекаю вашої відповіді .
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ