Читайте нас в соціальних мережах

У Бучачі батьків та працівників дитячих садочків змушують здавати гроші на генератори

Середа, 23 листопада 2022 19:30
Жителі Тернопільщини скаржаться, що чиновники не подбали завчасно про генератори для шкіл та садочків громади і тепер заставляють батьків збирати гроші і закупляти обладнання. 

Про проблему у мережі Фейсбук написав користувач Андрій Пасічник.

"Прийшла зима, а генераторів нема". Тож батьки скиньтеся на генератори для дітей в садочок.  Скільки ще ця тупорила Бучацька міська влада протиратиме штани? У серпні генератор можна було купити в 2 рази дешевше, але в той час робили укриття, про яке мали думати весною. В Чорткові уже і пункти обігріву Шматько організував. А що Бучач? Хіба це не корупція на яку мені не так давно зсилалися в міській раді - збирати гроші з батьків? Батьки скинуться як завжди, бо то для дітей. В садочку пояснили, що це була ініціатива батьківського комітету. Проблема є в опаленні садочку, оскільки у час відключення електроенергії не працює насос, а тому дітям холодно",відзначив Андрій Пасічник

Більше того, працівники садочків теж мають скидатися на генератори. 

"Я Вам більше скажу - працівники теж мають скидатися", - відзначив пан Андрій. 

316412752 1873093929717271 2851678685873112225 n

За словами пана Андрія, сьогодні, усі об'єкти критичної інфраструктури мають бути забезпечені генераторами, але влада про це не подбала. 

"Надворі зима. В крайній ситуації діти будуть вдома, однак якщо говорити про щоденні вимикання електроенергії по 4 години - генератор необхідний. До прикладу, якщо вимикання сталося о 7 годині ранку і триватиме кілька годин, а в сьогоднішніх реаліях можливо і протягом дня, то без нього не обійтися. На це кошти мали б бути передбачені, бо це важливо. В цьому бачу недопрацювання влади міста. Це стосується усіх навчальних закладів. Висока імовірність того, що в таких реаліях житимемо всю зиму. Діти всю зиму не сидітимуть вдома, адже батьки ходять на роботу. Я не прихильник панівних настроїв, але ми маємо бути готовими. Недоопрацювання полягає також в тому, що влада не організувала вирішення цього питання ще літом, коли генератор на 3 квт можна було купити за 10-12 тис грн, зараз він коштує 25 тис. Це питання безпеки на мій погляд, - наголосив житель Бучача. - Пост не про корупцію, а про криворукість, про небажання і невміння вирішувати вчасно нагальні проблеми, про перекладання їх на плечі інших, про недалекоглядність і невміння розставляти пріоритети. Ще літом я говорив в кабінеті Олени Сурмяк (працівниця Бучацької міської ради) про твердопаливні котли для шкіл. Чи розумієте що нас може чекати зимою - коли не дай Бог не буде електрики та газу?! Рятуватимуть лише пічки на дровах, буржуйки, каміни і т.д. В моєму розумінні питання безпеки мінімум - мати генератор для насоса газового котла і питання безпеки максимум мати котел/камін/п'єц на тверде паливо. Якщо для шкіл існує альтернатива - дистанційне навчання, то для садочків альтернативи немає".

Жителі Бучача підтверджують скрутну ситуацію з відсутністю генераторів у школах та садочках громади.

Наталя Блага Бабяк

Така ж сама ситуація у школах немає генераторів.Були випадки коли небуло світла і тривога, діти сиділи в укритті в холоді і в темноті. Це така наша влада?

Ання Щербата

А не питаєте звідки у мамів гроші щоб на все давати

Наталія Пташник

В даний час ,нормальна влада!!!працює оперативно, а не з запізненням як з ремонтами шкіл , садіків ,бомбосховищ так і з генераторами.І ніхто брудом не обливає а констатують факти!!!А ви шановні бучачани беріть до уваги ,що все має бути документально завірене. Так ,що хто активніший збирайтеся і в міську раду.Ніхто без документа цим займатися не буде владні діти в садік не ходять.

Oleksandra Golyk

Так виходить влада бідна а люди печатають гроші і роздають на потреби ...

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ