Читайте нас в соціальних мережах

У Німеччині відсканували дерев'яні моделі скульптур Пінзеля для костелів на Тернопільщині (фото)

Понеділок, 03 жовтня 2022 18:30
У Мюнхені були відскановані дерев'яні моделі робіт скульптур Йогана Георгія Пінзеля для макета головного вівтаря костелу Успіння Пресвятої Богородиці в місті Монастириська та Воздвиження Всечесного Хреста в містечку Буданів.

«Ми маємо багато матеріалу, і фото, і 3D моделі, і 3D видруки. Тобто це матеріал, з яким можна працювати в майбутньому», - вважає керівник проектів з оцифрування спадщини Пінзеля Роман Гук, пише RISU.

Проект «Pinsel.Munich» презентували в Баварському національному музеї у Мюнхені - фото 100187

Оцифрування вже дало поштовх дослідженням довкола мистецької спадщини скульптора.

«Боцетто репрезентують авторський стиль, спосіб мислення і мистецьке бачення Йогана Пінзеля. Мініатюрні скульптурні етюди вказують на кілька штрихів авторського стилю Пінзеля: філігранне виконання різьби, використання спеціально виготовлених різців, виконання творів у заздалегідь продуманому масштабі, створення первинних графічних начерків та ескізів», - переконаний доктор архітектури, дослідник Олег Рибчинський.

Проект «Pinsel.Munich» презентували в Баварському національному музеї у Мюнхені - фото 100188

Загалом, проект «Pinsel.Munich» - це не лише оцифрування спадщини Йогана Георгія Пінзеля.

«Ідея полягає в одночасному експонуванні боцетто в Німеччині та Україні. Один комплект боцетто ми надрукували для Баварського національного музею. Ще один залишиться у Львові, і буде експонуватись в музеї Пінзеля після його відкриття», - розповідає Роман Гук.

«Pinsel.Munich» є міжнародним етапом проекту «Pinsel.AR», метою якого є дослідження мистецької спадщини барокового скульптора Йогана Георгія Пінзеля та створення віртуальної галереї всіх збережених творів митця.

Ознайомитись з напрацюваннями проекту можна на сайті.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ