Читайте нас в соціальних мережах

Через падіння дерева в центрі Тернополя постраждали троє людей

Четвер, 22 вересня 2022 17:15
У тернопільських ЗМІ днями з’явилась інформація, що через негоду у центрі Тернополя впало дерево і пошкодило фонтан. Та, чомусь, жодного слова офіційно не було сказано про те, що воно травмувало трьох жінок, які саме проходили повз.

 

Інцидент трапився 18 вересня, коли в місті був дощ та сильний вітер. Проходячи повз фонтан «Квітка терену» на трьох жінок, двоє з яких приїхали в наше місто на екскурсію, раптово звалилося дерево. З місця події потерпілих забрали в травмпункт, а згодом – у лікарню.

Про це «Терену»  розповідає Наталії Скибиляк, матір якої постраждала найбільше. У жінки — забій голови та хребта, численні синці і вона знаходиться під наглядом медиків. Каже, що її маму після цього випадку мучить головний біль, а через численні забої бідолашній важко навіть сидіти. Інші дві потерпілі приїхали на екскурсію з сусідньої Чернівецької області.

«Слава Богу, що мамі не проламало голову. У іншої жінки – перелом ноги і розсічення біля вуха. Вона поїхала лікуватися за місцем проживання. А третій – пощастило найбільше. Вона обійшлася тільки переляком», - каже пані Наталія.

Тернополянка не розуміє, чому в місцевих новинах навіть півсловом не згадали про людей, які постраждали від падіння великого дерева. Справді, у пресслужбі обласного управління ДСНС повідомили лише, що рятувальники «надали допомогу комунальним службам міста в порізці дерева, що впало на пішохідну зону поблизу театрального майдану на бульварі Шевченка, 25 у Тернополі». Тут переконують, що на момент прибуття рятувальників постраждалих не було.

Тим часом у мерії Тернополя проігнорували питання щодо потерпілих чи ймовірної допомоги їм на лікування. Лише сказали, що у всьому винна негода, мовляв, дерево було здорове, без жодних ознак аварійності, а природне явище ніхто не міг ні передбачити, ні зупинити.

Наталія Скибиляк написала заяву у поліцію, адже хоче справедливості. Її правоохоронці зареєстрували, але чи буде відкрите кримінальне провадження – невідомо. Це залежить від рівня ушкоджень, завданих жінці.

«Ця інформація внесена у єдиний журнал по скоєнню злочинів та правопорушень, і зараз за цим фактом триває перевірка. Жінка знаходиться на лікуванні і вже, коли лікарі визначать ступінь важкості ушкоджень, проведуть експертизу, тоді буде прийнято рішення по цьому факту», — сказав начальник відділу комунікації поліції Тернопільської області Сергій Крета.

Він також порадив потерпілій звернутися до адвоката та подати до суду цивільний позов про відшкодування збитків на балансоутримувача території, де упало дерево.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ