Читайте нас в соціальних мережах

Повістку вручили молодій жінці у Тернополі, яка порушила комендантську годину

Середа, 29 червня 2022 16:30
Тернополянка Вікторія розповіла, що отримала повістку, коли перебувала з подругою на вулиці о 23.05. 

Цю історію молода жінув розповіла журналістав місцевого видання "20 хвилин Тернопіль". 

За словами Вікторії, вона 26 червня затрималась в подурги, яка хворіла, близько 23-ої викликала таксі та пішла з подургою на вулицю чекати машину. 

"У подруги навіть документи не питали. А мене почали допитувати, що ми тут робимо. Я пояснювала ситуацію, що пішки точно не дійду. Мовляв, чекаю на авто. Чоловіків було п’ятеро, не було схоже, що це були поліцейські. Подумала, що то військовий патруль, але точно так і не зрозуміла, - зізнається Вікторія. -  Кажу їм: «Яка повістка? У мене і чоловік на фронті, і батько на фронті, ще й мене хочете забрати?» Виписали повістку і кажуть, щоб я підписалася. Відповіла, що хочу подивитися, що підписую, але вони закривали рукою, так і не показали. Ще почали казати, якщо відмовлюся, поїдемо у відділ поліції. У підсумку я підписала, вони мене ще й сфотографували з повісткою". 

Вікторія стверджує, що не є військовозобов'язаною, працює вчителем історії, але збирається йти у військомат. 

У пресслужбі обласного терцентру комплектування та соцпідтримки відмовилися будь–що коментувати, навіть не вислухавши питання.

"Я не буду нічого коментувати. Не буду коментувати ні з яких приводів. Ми не коментуємо нічого від військкомату. Ви знаєте, що в країні війна йде? Глибше в це вдумайтеся! Яку ви несете користь або некористь навпаки своїми отими дописами, не завжди правильними? Далі не продовжуємо, я нічого не коментую. У мене один привід — всі на фронт. Не можете воювати — допомагайте армії", відрізала в телефонному режимі Олена Величанська, начальниця пресслужби обласного терцентру комплектування та соцпідтримки.

Натомість, юристи кажуть, що повістка до військкомату не повинна бути покаранням.

"Для того, щоб настала адміністративна відповідальність, людина має хуліганити, розпивати алкогольні напої, проявляти непокору органам правопорядку. Можливо, тому що цього не було, причини для складання адміністративного протоколу і не було", - відзначив юрист Ростислав Небельський. 

Вранці 28 червня жінка прийшла до військкомату.

“Я хвилювалася, але розумію, що я порушила закон, бо була на вулиці у комендантську годину. Тому мусила прийти та показатися”,– розповідає Вікторія.

Вона додає, що співробітники військкомату були шоковані появою жінки з повісткою й перепросили, пояснивши, що не розуміють, як так вийшло.

“За їхніми словами, це не були військові, ніби то не були працівники військкомату, які вручали повістку. Попросили вибачення та сказали, що більше такого не повториться і відпустили. Більше я питань не задавала”, – ділиться Вікторія.

“Всі виглядали здивованими, казали, що не розуміють, як так сталося. Це не є їхня вина, на мою особисту думку. Нормально до мене ставилися, подякували за те, що я прийшла. Шоковані, мабуть, як вони, так і я. Як так взагалі могло вийти, що на вулиці вручили повістку не військовозобов’язаній? Сподіваюсь, що якось це будуть вирішувати”, додає тернополянка.

Журналістів у військкоматі запевнили, що жінкам повістки не вручають. В обласній поліції виданню сказали, що не мають стосунку до вручення повісток, пише Діло. 

“Співробітники, які входять до складу патрулів, слідкують лиш за громадським порядком, супроводжують військових. А поліція жодним чином не контролює дій військових”, – розповів начальник відділу комунікації обласного управління поліції Сергій Крета.

7ad050c4bd95fd881cb86bc3e6f11bbdc0e6ee40

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ