Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільський став вперше очистили суспензією хлорели

Четвер, 03 червня 2021 12:45
Очищення води на ставі у Тернополі провели одним із найсучасніших і найдієвіших способів – введеням суспензії хлорели і сценедесмуса.

Першу процедуру внесення суспензії хлорели у Тернопільський став провели спеціалісти-екологи 25 травня на трьох найбільш застійних локаціях – біля Надставної церкви, поруч з причалом та в районі вул. Чумацької (біля «Riverside Club»), пише "Тернопіль житлово-комунальний".

«Враховуючи європейський досвід, у цьому році ми вперше, експериментально, провели такий захід у Тернополі і сподіваємось, що уже найближчим часом він дасть позитивний результат, – зазначає головний спеціаліст відділу благоустрою та екології Тернопільської міської ради Світлана Молодецька. – А відтак, буде зменшено «цвітіння» водойми та покращено усі якісні показники води для забезпечення нормального розвитку і життєдіяльності живих організмів».

Запевнив в ефективності використання органічного засобу і директор Барської філії «ВП «Цукорпромводоналадка» яке займається розведенням та поставкою хлорели, Василь Дуда.

«Такі водорості є біологічними стимуляторами і покращують білковий, вітамінний і мінеральний обміни речовин у водоймах. Після запуску у воду хлорела інтенсивно розмножується і запобігає росту синьо-зелених водоростей, у водоймі покращується кисневий режим та відновлюється рекреаційний потенціал, – пояснив Василь Дуда. – Хлорела також створює сприятливе середовище для розвитку фіто- та зоопланктону, які в свою чергу є кормом для риб».

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ