Читайте нас в соціальних мережах

За минулу добу з України не випустили 5 чоловіків та затримали 19 ухилянтів

Вівторок, 02 січня 2024 19:00
У Державній прикордонній службі України повідомили, що за минулу добу зловили 19 ухилянтів та не випустили з країни 5 чоловіків. 

"За добу 1 січня західні кордони України з ЄС та Молдовою (у Чернівецькій області) перетнули 29 тисяч осіб та 8 тисяч транспортних засобів. З України минулої доби вибули 17 тисяч осіб. 10 тисяч з них перетнули кордон з Польщею, решта прослідували до інших країн ЄС та Молдови. До України за минулу добу прослідували 12 тисяч осіб, 10 тисяч з них – громадяни України. Оформлено 20 вантажівок з гуманітарною допомогою", - відзначили прикордонники.

За спробу незаконного перетину державного кордону України поза визначеними пунктами перетину затримано 19 осіб.

Крім того, на виїзд з країни не пропущено 5-х чоловіків, громадян України, оскільки прикордонники виявили ознаки підробки їхніх документів, які надають право на перетин кордону особам призовного віку.

У діях чоловіків наявні ознаки правопорушень передбачених статтями 336, 358 Кримінального кодексу України.

Прикордонники нагадали, що пропуск повнолітніх громадян України через кордон здійснюється за закордонними паспортами чи іншими, передбаченими законодавством та міжнародними договорами, документами відповідно до Постанови Кабміну від 27 січня 1995 р. N 57 https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/57-95-%D0%BF#Text.

На зображенні може бути: 1 особа, фургон, швидка допомога, автомобіль та текст

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ