Читайте нас в соціальних мережах

Суд зняв з Сергія Стерненка звинувачення про вбивство

Середа, 27 грудня 2023 15:20
Після трьох років судової тяганини суд нарешті закрив справу за обвинуваченням Сергій Стерненко у вбивстві свого нападника.

 

Про це повідомили адвокати юридичної компанії Miller, які вели резонансну справу абсолютно безкоштовно.

«2039 днів боротьби за справедливість. Саме стільки минуло з моменту третього нападу на Сергія Стерненка. За цей час Сергій був свідком, потерпілим, підозрюваним та обвинуваченим, відстоюючи своє право на самозахист», - повідомляють фахівці.

За словами правозахисників, сторона обвинувачення намагалася довести, що Сергій вбив одного зі своїх нападників. У цій справі було задіяно все: безпрецедентний політичний тиск, підтасовка “доказів”, нападники, які раптом стали потерпілими. Наголошується, що закриття справи стало можливим, у тому числі, завдяки підтримці позиції невинуватості активіста громадянським суспільством.

«Ми 3 роки розбивали в суді кожен доказ та доводили, що предʼявлене Сергію Стерненку обвинувачення безпідставне та є результатом політичного тиску на правоохоронців. Суд закрив справу та не визнав Сергія винуватим у скоєнні злочинів», - йдеться у дописі юридичної компанії Miller в соцмережі «Фейсбук».

Нагадаємо, у травні 2018 року на громадського активіста Сергій Стерненка скоїли напад. Захищаючись, він поранив нападників, в наслідок чого один з них помер. Влітку 2020 року Стерненка звинуватили в умисному вбивстві та направили справу до суду.

“Це рішення показує, що українська судова система здатна протистояти тиску та може бути реальним інструментом забезпечення верховенства права та справедливості для кожного” - коментує адвокат, асоційований партнер Miller Ілля Воробйов. 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ