Читайте нас в соціальних мережах

І знову про Україну: що заявив Папа Франциск у різдвяному посланні

Вівторок, 26 грудня 2023 17:17
Цьогорічне різдвяне звернення Папи Франциска не обійшлося без згадки про війну рф в Україні.

 

Папа Франциск засудив торгівлю зброєю і наголосив на необхідності миру, звертаючи увагу на війну рф в Україні, а також конфлікти і війни в інших регіонах, і закликаючи зосередитися на порятунку життя, а не на прибутку. У закликах до миру, він не пояснив, як можна зупинити агресора, хоча  виступив проти нарощування озброєння.

Про це повідомляє Vatican News.

«З очима, прикутими до Дитятка Ісуса, благаю миру для України. Поновімо нашу духовну й людську близькість з її стражденним народом, щоб через підтримку кожного з нас він відчув конкретність Божої любові», - закликав Папа Франциск.

Він наголосив, що війна – це безцільний шлях, поразка без переможця, безумство без виправдань.

«Але щоб сказати "ні" війні, треба сказати "ні" зброї. Адже якщо людина з нестійким і пораненим серцем виявить у руках знаряддя смерті, рано чи пізно вона ними скористається. І як можна говорити про мир, якщо виробництво, продаж та торгівля зброєю зростають? Сьогодні, як і за часів Ірода, підступи зла, що протистоять Божественному світлу, рухаються в тіні лицемірства та приховування: скільки ж озброєних убивств відбувається в оглушливій тиші, без багатьох!

Люди, яким потрібна не зброя, а хліб, які борються за існування та закликають до миру, не знають, скільки державних грошей виділяється на озброєння. Адже вони мають знати! Нехай про це говорять, нехай про це пишуть, щоб були відомі інтереси та прибутки, які смикають за ниточки воєн», - заявив Папа Римський.

Далі він скерував думку "до населення стражденної Сирії, а також до населення Ємену", згадав про "дорогий народ Лівану", піднісши молитву "щоб він зміг якнайшвидше повернути собі політичну та соціальну стабільність".

«У Святому Письмі Князь світу протиставлений "князю цього світу" (Ін 12,31), який, сіючи смерть, діє проти Господа, "життєлюбця". Ми бачимо його дію у Віфлеємі, коли після народження Спасителя відбувається побиття невинних немовлят. Як же багато у світі розправ над невинними: в утробі матері, на шляхах людей, які зневірилися у пошуках надії, у житті безлічі дітей, чиї ранні роки спустошені війною. Вони – маленькі Ісуси сьогодення, чиє дитинство зруйноване війною, скалічене війнами», - сказав Папа Франциск.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ