Читайте нас в соціальних мережах

Китай стає на бік росії у війні проти України?

Субота, 18 березня 2023 19:23
У Сполучених Штатах Америки підтвердили факт використання китайських боєприпасів в Україні.

 

Про це японському агентству Kyodo повідомили джерела в уряді США.

Поки ж залишається незрозумілим, чи були ці боєприпаси поставлені Китаєм. За інформацією джерела, Вашингтон готовий вжити заходів, якщо буде підтверджено, що Пекін здійснив поставки.

Так, на тлі безлічі розбіжностей між США і Китаєм, нещодавно офіційні особи заявили, що Вашингтон має у своєму розпорядженні розвіддані, які вказують на те, що Пекін розглядає можливість відправки зброї і боєприпасів до Росії.

«Це те, за чим ми пильно стежимо і продовжуємо уважно спостерігати», – сказав Kyodo News співробітник Держдепартаменту США.

Підтвердження щодо отриманої інформації надійшло в той момент, коли голова КНР Сі Цзіньпін планує вирушити до Москви з триденним державним візитом у понеділок. У своїй першій поїздці до Росії з моменту початку вторгнення в Україну, Сі, як очікується, підтвердить свої тісні зв’язки з президентом Росії Володимиром Путіним.

В ході переговорів із Сі, президент США Джо Байден попередив його про серйозні наслідки, якщо Китай надасть військову підтримку Росії в її війні в Україні.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ