Читайте нас в соціальних мережах

Війна росії в Україні ставить під загрозу існування ОБСЄ

П'ятниця, 25 листопада 2022 16:47
Спецпосланник чинного голови ОБСЄ Артур Дмоховський заявив, що неоголошена, неспровокована варварська війна в регіоні ОБСЄ становить найбільшу загрозу для організації з моменту її заснування.

 

За його словами, нещодавня загибель двох громадян Польщі чітко демонструє, що війна, яку веде росія, становить безпосередню загрозу безпеці не лише України, а й інших країн.

«Захищаючи жертву - Україну - та протиставляючи себе агресору - росії, ОБСЄ захищає також заснований на правилах міжнародний порядок. Це записано в основоположних принципах організації, які є засадами міжнародної безпеки та стабільності. російська агресія зруйнувала засади сучасної концепції безпеки, жодні механізми та заходи не змогли запобігти цій атаці в серці регіону ОБСЄ», - відзначив Артур Дмоховський.

Він також додав, що російська армія мусить піти з території України, а росія має поважати міжнародне право і доки вона не вирішить змінити свою поведінку, навряд чи повернеться до business-as-usual на терені ОБСЄ.

20-те осіннє засідання Парламентської асамблеї ОБСЄ ще не завершилось Воно триватиме з 24 по 26 листопада у Варшаві. До його делегатів у перший день роботи звернувся Президент України Володимир Зеленський. Він закликав усунути будь-яку можливість для прибічників терору брати участь у діяльності ПА ОБСЄ.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ