Читайте нас в соціальних мережах

Франція та Чехія заявили про новий пакет допомоги Україні, щоб забезпечити світло і тепло

П'ятниця, 25 листопада 2022 14:43
Генератори, обігрівачі агрегати та медичне обладнання – країни Європи об’єднуються, щоб на всіх рівнях допомогти українцям пережити зиму та перемогти ворога.

 

Так, про передачу сотень одиниць обладнання, щоб забезпечувати тепло і світло для Києва й Миколаєва заявило керівництво чеської столиці – Праги.

«Ми відправляємо пакет допомоги від Праги тим, хто потерпає від скоюваного Росією геноциду українців. Це 626 обігрівачів - 400 для Києва, 226 для Миколаєва, і 18 агрегатів - 10 для Києва, 8 для Миколаєва, а також медичне обладнання на 22 млн чеських крон для Центру громадського здоров’я та Міністерства охорони здоров’я… Ми будемо підтримувати Україну до її перемоги, і далі - під час повоєнної відбудови. Не можна поступатися злу", - написав у своєму «Твіттері» мер Праги Зденек Гржиб.

Тим часом Франція готується надіслати генератори Україні.

 «росія хоче зробити зиму зброєю війни. Щоб допомогти вистояти Україні, Франція відправляє 100 генераторів», — заявила міністерка закордонних справ Франції Катрін Колонна.

А Європарламент та Європейська асоціація міст започаткували ініціативу "Генератори надії", метою якої є збір генераторів для України у великих обсягах.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ