Читайте нас в соціальних мережах

В Україні збирають кошти на армію дронів для ЗСУ – як долучитися до проєкту

Четвер, 25 серпня 2022 08:25
1 липня Міністерство цифрової трансформації, Генштаб ЗСУ та платформа UNITED24 оголосили збір на проєкт "Армія дронів".

Його мета – придбати безпілотники, які закриють всю лінію фронту шириною близько 2 470 км.

Це комплексна програма, що включатиме в себе системну закупівлю дронів, їхній ремонт, а також курс навчання пілотів.

Як повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у Telegram, наразі вдалося зібрати 472 літальні апарати. За його словами, частина безпілотників вже виконують бойові завдання на фронті.

"Ми купуємо дрони для першої, другої та третьої ліній фронту, узгоджуючи закупівлі з військовими. Наш пріоритет – 200 безпілотних авіаційних комплексів тактичного рівня для повітряної розвідки. Такі пташки можуть літати від 2 до 24 годин, до 160 км, на висоті до 5 км. Вони оснащені декількома камерами з тепловізором, датчиками положення та програмним забезпеченням. Головне – їх важко помітити, а отже важко збити. Ці дрони допоможуть постійно моніторити лінію фронту і виявляти позиції агресора.

Також ми купуємо простіші дрони. Їх потрібні тисячі. Вони не літають так довго і так далеко, але теж можуть виконувати важливі функції. Кожен дрон рятує життя і наближає перемогу України!", – зазначили координатори програми.

Допомогти ЗСУ і долучитися до збору можна з будь-якого куточка світу, внісши свій донейт через UNITED24. Крім того, армії можна передати свій дрон. Детальніше – на сайті проєкту.

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #1 Георгій 01.10.2022, 13:57
Заклик збирати кошти на "армію дронів" - це важливо. Присилати донати, донати,донати - це також дуже важливо.ТОбто це плани, плани, плани...Іранськ і дрони вже гатять по нас, хоча мова про них пішла після заклику про нашу "армію дронів".А де ж хоча пару слів, що наші дрони щось зробили, зрозуміло без координат? Чи може вони лежать по складах?
Скарга

Додати коментар