Читайте нас в соціальних мережах

У липні проблема з паливом на українських АЗС зникне

Вівторок, 28 червня 2022 21:00
У червні на український ринок зайшло понад 600 тисяч тонн нафтопродуктів.

З них 400 тисяч тонн – це дизель, 200 тисяч – бензин та скраплений газ. Все надійшло з європейських ринків. Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна заявив Андрій Герус, голова Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, пише Lb.ua.

“Таким чином, ситуація на АЗС стабілізується. У центрі та на сході країни поки маємо певний дефіцит, але на заході вже навіть черги на заправках відсутні. У липні українські автомобілісти зможуть заправлятися будь-яким обсягом. Однак, влада закликає українців відповідально споживати нафтопродукти та без особливої потреби не витрачати їх”, – заявив народний депутат.

План Росії щодо створення в Україні масштабної кризи не реалізувався і вже не буде реалізовано: “У нас напрацьований план поставок та логістика з різних європейських країн”.

За словами Геруса, РФ показала себе не лише як країна-агресор, але і як ненадійний партнер. Тому, міжнародні партнери, у рамках санкцій та поза ними, знижують ціну на російський газ та намагаються мінімізувати поставки з цієї країни.

“Європейські партнери бачать, як Росія руйнує нашу державу та вбиває наших людей, до них вже приходить усвідомлення того, що треба обмежувати чи й зовсім припиняти торгівлю з цією державою. Сподіваюсь, що цей процес буде продовжено. Наша стратегічна ціль, щоб РФ була повністю обмежена та ізольована від всього світу”, – сказав народний депутат.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ