Читайте нас в соціальних мережах

На брифінгу розповіли, що відбувається на території Почаївської лаври та собору святого Миколая у Кременці

Четвер, 30 березня 2023 17:41
Почаївська Лавра Почаївська Лавра
Цих дві святині досі належать УПЦ мп. На раді оборони йшлося про їх долю - зокрема у ТОВА та поліції прокоментували, що відбувається сьогодні на території цих двох святинь. 

"Почаївська Лавра, на сьогодні не будемо розголошувати, там триває ряд кримінальних справ. Ведеться претензійно-позовна робота. І це є на сьогоднішній момент таємницею слідства. Увага завжди прикута, тому що це один з об'єктів скажемо підвищеної небезпеки в області. І ми розуміємо, що на загальноукраїнському рівні, які проходять зараз тенденції ми точно їх підтримуємо і це є правильно і ми робимо згідно чинного законодавства", - прокоментували в Тернопільській ОВА. - Робота проводиться, на жаль ми не можемо про неї сказати, але згодом ви усі побачите результат". 

У поліції також відзначили, що все під контролем. 

"В нас є Кременецько-Почаївський заповідник, в складі якого є Почаївська Лавра, та деякі інші об'єкти релігійного спрямування. На сьогодні є ситуація в Кременці - це собор святого Миколая разом з монастирем, де закінчився договір оренди з УПЦ про використання цього монастиря. Комісія, яка була зібрана від заповідника і міністерсва кульутри зафіксувала факт, що володільці, які користувалися згідно договору про безкоштовне користування, відмовилися передавати в користування назад в державу. Є позов до Господарського суду про виселення представників УПЦ з цього приміщення. В поліції порушене кримінальне провадження за матеріалами СБУ по окремих статтях. На минулому тижні було проведено огляд цього приміщення, огляд церкви - собору, огляд інших приміщень, зафіксовано окремі зміни в архітектурі, використанні землі - відповідні рішення будуть прийняті після проведення експертиз", - розповів Олександр Богомол, начальник поліції Тернопільщини. 

Детальніше у відео. 

 

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ