Читайте нас в соціальних мережах

Свято-Миколаївський собор у Кременці пошкодили церковники УПЦ МП

П'ятниця, 24 березня 2023 13:44
Церковники УПЦ МП у Кременці пошкодили Свято-Миколаївський собор.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на дані судового реєстру.

За матеріалами слідства, церковники умисно, незаконно, самовільно, без будь-яких дозволів та погоджень, демонтували купол та конструкції Свято-Миколаївського собору з келіями XVI-XVII століття, який є пам'яткою архітектури національного значення та перебуває у державній власностію.

Також в умовах воєнного стану церковники УПЦ МП незаконно привласнили приміщення Свято-Миколаївського собору із келіями.

Правоохоронці Тернопільщини відкрили кримінальне провадження за фактами підробки документів та пошкодження об’єкта культурної спадщини.

За даними досудового розслідування, у травні-червні 2016 року представники релігійної громади самовільно, без будь-яких дозволів та погоджень, демонтували купол та конструкції Свято-Миколаївського собору у Кременці Тернопільської області, який є пам’яткою архітектури національного значення і є у державній власності. Також в умовах воєнного стану незаконно привласнили приміщення Свято-Миколаївського собору із келіями та підробили договір «Про безоплатне користування релігійною громадою нерухомим майном, що є державною власністю».

За версією слідства, сім років тому церковники замінили автентичний купол із хрестом на тимчасовий купол, який до цього часу використовується на Миколаївському соборі. Натомість місцезнаходження купола, який розміщувався на соборі, невідоме.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар