Читайте нас в соціальних мережах

Українська православна церква московського патріархату відреклася від москви

П'ятниця, 27 травня 2022 21:18
Собор Української Православної Церкви (Московського Патріархату) прийняв рішення про повну незалежність та самостійність.

Також собор висловив незгоду з позицією ПатріархаМосковського та всієї Русі Кирила щодо військової спецоперації в Україні.

Собор Української Православної Церкви (далі – Собор), який відбувся 27 травня 2022 року в місті Києві, розглянув питання церковного життя, що виникли внаслідок військової агресії Російської Федерації проти України.

За результатами роботи, Собор ухвалив таке: засуджує війну як порушення Божої заповіді «Не вбивай!» (Вих.20:13) і висловлює співчуття усім, хто постраждав у війні та звертається до влади України та влади Російської Федерації з проханням продовжувати переговорний процес та пошук сильного і розумного слова, яке б змогло зупинити кровопролиття.

Собор виражає незгоду з позицією Патріарха Московського і всієї Русі Кирила щодо війни в Україні та ухвалив відповідні доповнення і зміни до Статуту про управління Української Православної Церкви, що свідчать про повну самостійність і незалежність Української Православної Церкви.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ