Читайте нас в соціальних мережах

Ювілей відзначає відомий священник з Тернополя

Вівторок, 11 лютого 2020 10:23
30-річчя священства відзначає сьогодні синкел у справах мирян Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ митрофорний протоієрей отець-доктор Андрій Іван Говера.

о.Андрій народився 1966 року в Івано-Франківську. Там ж здобув середню освіту, а згодом навчався в Косівському технікумі народних художніх промислів імені В. Касіяна.

У 1980 році паралельно вступив до підпільної духовної семінарії у Львові, котру на той час очолював о.Василь Семенюк (тепер - Тернопільсько-Зборівський митрополит).

У 1990 році по закінченню семінарії був душпастирем у Серединках та Застінках Тернопільського району, згодом молодого священнослужителя спрямували у місто Скалат та села Городницю та Остап'є Підволочиського району.

У 1996 році отець Андрій Іван закінчив вищі богословські студії Люблінського католицького університету і захистив ліценціат.

А вже з грудня 1993 року обіймав посаду пароха Катедри Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці в Тернополі, згодом став деканом міста Тернополя. З 2006 року - синкел у справах мирян Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ


Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ