Читайте нас в соціальних мережах

«Маємо вирівняти прожитковий мінімум, аби люди могли вижити», – Михайло Цимбалюк

Вівторок, 24 січня 2023 17:44
Цьогоріч Україну чекає чимало викликів на соціальному фронті.

Про це у прямому ефірі каналу «Перший Західний» розповів народний депутат від «Батьківщини» Михайло Цимбалюк.

– Впевнений що коштів, які платять платники податків, вистачить для Збройних сил України. Також переглядається грошове забезпечення військовослужбовців у зв’язку з інфляцією. Якщо говорити про соціальну складову бюджету на цей рік, то він справді буде непростим. Ми зараз ведемо дискусію з міністерствами фінансів і соціальної політики щодо проведення весняної індексації пенсії,– зазначив Михайло Цимбалюк.

Політик зазначив, що дуже проблемним питанням наразі є прожитковий мінімум.

–  Мене болить те, що не вдалося нам вирівняти таку важливу складову як прожитковий мінімум до реального. Бо те, що нині враховує уряд, це 2 тисячі 200 грн, а те, що реально рахує міністерство соціальної політики, – 5 тисяч 500 гривень. Уявіть! Це та сума, за яку людина може тільки вижити,  пояснив депутат.  

Михайло Цимбалюк каже, цих коштів надто мало, щоб вистачило на прожиття.

– Там елементарно розраховують кошти на харчування, медикаменти, комунальні послуги. Якщо 5500 – це мінімум, а держава мінімальну пенсію платить 2200, то виникає питання: де брати решту тій людині, щоб вижити? Це велика проблема. Але ми всі зараз перед одним викликом – війна! Думаю, нам вдасться дійти до спільної думки, знайти кошти, щоб провести хоча б індексацію пенсій на рівень інфляції. А рівень інфляції, за офіційними підрахунками, минулого року склав 30 %. Реально він був значно більшим. Цього року, на жаль, ця цифра буде не меншою,  підсумував Михайло Цимбалюк. 

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

+1 #1 Микода 24.01.2023, 21:08
Вчорашній день, Є і буде кому думати молодим патріотам країни.добраніч.
.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ