Читайте нас в соціальних мережах

Михайло Цимбалюк розповів про виклики, які чекають українців у 2023-му році (відео)

Четвер, 19 січня 2023 18:47
У 2023-му році українців чекають виклики, що стосуються соціального захисту та боротьби з інфляцією.

Про це розповів народний депутат від «Батьківщини» Михайло Цимбалюк.

– Наша фракція «Батьківщина» живе зараз, як і вся держава: хтось займається волонтерством, їздимо на фронт. Ми готуємо ті законопроекти, які покликані підтримати військовослужбовців збройних сил, – говорить Михайло Цимбалюк.  Всі законопроекти, які стосуються обороноздатності нашої держави та соціальної сфери. Також у Верховній Раді розглядаються законопроекти стосовно того, як підтримати українського виробника. Це дуже важливо для того, щоб не зупинилася економіка.

Народний депутат розповів також про виклики, які чекатимуть наступного року.

 Зокрема вони стосуються соціального захисту та боротьби з інфляцією, яка, за офіційними прогнозами, буде становити приблизно до 30%. Але об’єктивно вона буде значно вищою. Тому зараз перед нами стоїть завдання зробити так, щоб таки було закладено кошти для індексації пенсій, – зазначає Михайло Цимбалюк.

Також уряд має запропонувати і провести індексацію заробітних плат на рівень інфляції, вважає нардеп.

 Це дуже важливо, адже в 2023 році не заплановано підняття мінімальної зарплати. Вона становитиме 6 700 гривень, а з такою інфляцією українці стануть біднішими. Прожитковий мінімум зріс на декілька сотень гривень. Тобто мінімальна пенсія за віком становитиме 2 200 гривень. Як прожити за ці кошти? Це запитання, яке ми ставимо уряду, і розуміємо, що треба вживати заходів, – каже Михайло Цимбалюк.

З лютого 2022 року, коли розпочалася повномасштабна війна, майже 5 мільйонів українців втратили роботу. Це стало ще одним викликом.

– Внутрішньо переміщеними особами стали 7 мільйонів українців. За підрахунками організації об’єднаних націй, майже 9 мільйонів перебувають за кордоном. Усе це – виклики, з якими ми вступили в новий 2023 рік, – зазначив Михайло Цимбалюк.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ