Читайте нас в соціальних мережах

«Якби на нашій території не було окупантів, то можна було б дискутувати», – Михайло Цимбалюк  про кримінальну відповідальність для військовослужбовців

Понеділок, 26 грудня 2022 18:15
Тривають дискусії довкола закону про кримінальну відповідальність для військових.

Свою думку щодо цього висловив народний депутат від «Батьківщини» Михайло Цимбалюк у ефірі каналу «Еспресо».

– Напередодні цей законопроект ухвалила Верховна Рада і він передбачає посилення кримінальної відповідальності для військових, зокрема, за самовільне залишення військової частини, місця служби чи поля бою, дезертирство, непокору і невиконання бойових наказів. Раніше цей законопроєкт підтримав і Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний. Я погоджуюсь з генералом Залужним, що якби в нас не воєнний стан, якби на нашій території не було окупантів, то тоді можна було б дискутувати,  зазначив Михайло Цимбалюк.  

Коли мова йде, про людські життя, то необхідно бути рішучими, наголосив політик.

– Зараз воєнний стан, і кожен день, годину наші військовослужбовці ризикують своїм життям. Через те дискусії тривали і в Комітеті з питань нацбезпеки і оборони, і також в сесійній залі, де був присутній начальник Генштабу, який чітко довів позицію вищого військового керівництва держави. Там є певні нюанси, але підкреслюю, коли мова йде про життя людей, то тут треба бути безкомпромісним,  підсумував Михайло Цимбалюк. 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ