Читайте нас в соціальних мережах

Михайло Цимбалюк: Комітет ВРУ підтримав законопроєкт про надбавки до пенсій для матерів-героїнь, які втратили дитину на війні

Понеділок, 14 листопада 2022 16:05
Комітет з питань соцполітики підтримав включення до порядку денного проекту закону про дві надбавки до пенсії – за особливі заслуги перед Україною та заслуги померлого годувальника.

Про це розповів народний депутат від «Батьківщини» Михайло Цимбалюк.

– Законопроектом пропонується одночасно встановити Матері-героїні, яка починаючи з 2014 року втратила дитину-військовослужбовця на війні росії проти України, дві надбавки – за особисті заслуги перед Україною та за заслуги померлого годувальника-військовослужбовця. У разі прийняття законопроекту Верховною Радою України, трансформація системи пенсійного забезпечення членів сімей загиблих ветеранів війни, які народили п’ятьох або більше дітей, буде додатковою опорою Матерям – героїням та визнанням безцінного внеску загиблих Захисників та Захисниць у майбутнє вільної України,  зазначив Михайло Цимбалюк.  

Політик переконаний, що більшість депутатів підтримає цей законопроєкт.

– Кошти знайдуться. Звісно, життя не повернеш, але ці люди заслужили в держави хоч такої підтримки, – підсумував Михайло Цимбалюк. 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ