Читайте нас в соціальних мережах

«Терміново потрібно взяти під контроль розвиток та фінансування основних напрямів наукових досліджень в Україні», – Михайло Цимбалюк

П'ятниця, 11 листопада 2022 14:36
Упродовж багатьох років українська наука була радше непродуктивними бюджетними витратами, а не надійними інвестиціями у майбутнє, як це є у всьому цивілізованому світі.

На цьому наголосив Михайло Цимбалюк з нагоди Всесвітнього дня науки.

– На жаль, щороку нашу країну покидають сотні як молодих перспективних, так і досвідчених вчених – за роки незалежності держави кількість дослідників зменшилася втричі – до 100 тисяч. Прикро і те, що якість викладання точних та природничих наук в Україні бажає очікувати кращого, а тому студенти надають перевагу навчанню за кордоном. Неоптимістична картина,  зазначив Михайло Цимбалюк.

Він зауважив, що в нинішніх умовах російсько-української війни терміново потрібно взяти під контроль розвиток та фінансування основних напрямів наукових досліджень в Україні. В іншому випадку – зволікання призведе до катастрофічних наслідків.

– Без сумніву, що навіть у воєнний час наші освіта та наука проходять потужні зміни, а сучасні наукові відкриття допомагають пришвидшити ці якісні зміни на краще, в ім’я перемоги та подальшого розвитку України,  підсумував Михайло Цимбалюк.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ