Читайте нас в соціальних мережах

Михайло Цимбалюк: «Законопроект № 3663 руйнує фундаментальні засади загальнообов’язкового державного соціального страхування в Україні»

Четвер, 12 травня 2022 15:00
У Комітеті ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів тривають гострі дискусії щодо напрацювання до другого читання проекту Закону №3663 щодо ліквідації Фонду соцстрахування і надання його функцій Пенсійному фонду України.

Про це повідомив народний депутат, колишній голова Тернопільської ОДА Михайло Цимбалюк.

– Напередодні мав низку зустрічей з представниками «Спілки шахтарів-інвалідів праці Волині», гірниками Червонограда і основний посил єдиний – не допустити голосування у сесійній залі проекту Закону 3663. Без сумніву, що цей Законопроект фактично руйнує фундаментальні засади загальнообов’язкового державного соціального страхування в Україні та не містить в собі нових принципів, норм та правил подальшого сталого функціонування системи, ґрунтується на багатьох застарілих нормах, які втратили чинність, та відновлення яких потребує повністю змінювати або скасовувати низку Законів України та інших нормативно-правових актів; вони в запропонованій редакції не можуть розглядатися,  зазначив Михайло Цимбалюк.

Політик переконаний, що  спроба внесення «косметичних» змін до законопроекту №3663 не може призвести до досягнення мети його автора, оскільки для цього потрібно розробляти декілька нових законопроектів. Ними має бути взагалі змінена система загальнообов’язкового державного соціального страхування в Україні, а нині діючі закони – мають втратити чинність.

– Складається враження, що «монобільшість» під час воєнного стану почала лобіювати ті законодавчі ініціативи, які напередодні комусь пообіцяли. Якщо говорити про 3663, то фактично усі сторони діалогу проти цієї законодавчої ініціативи, включно з Міністерством соціальної політики, – додав Михайло Цимбалюк. 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ