Читайте нас в соціальних мережах

Михайло Цимбалюк підтримав законопроект №5050–1, який посилює відповідальність за образу правоохоронців (відео) 

П'ятниця, 06 травня 2022 15:30
Під час засідання Верховної Ради України народні депутати прийняли за основу в першому читанні законопроєкт № 5050–1.

На підтримку документу виступив народний депутат, колишній голова Тернопільської ОДА Михайло Цимбалюк.

Проєкт закону посилює відповідальність за дрібне хуліганство та образу правоохоронців під час виконання службових обов’язків. Не менш важливим є те, що у ньому прописані й норми щодо членів добровольчих батальйонів, територіальної оборони.

Народний обранець наголосив на тому, що держава має підтримувати тих, хто її обороняє.

– Законопроєкт №50501 є надзвичайно важливим в цей непростий час для України. Він захищає і підвищує відповідальність за образу честі і гідності людей, які сьогодні захищають і кордони нашої держави, громадян на мирній території, несучи службу на блокпостах і мирних об’єктах. Документ стосується військовослужбовців Збройних сил України, Національної гвардії та членів добровільних дружин і Тероборони, а це саме ті категорії, які є новоствореними. Дуже важливо, аби всі громадяни пам’ятали, що ці люди охороняють державу, а держава їх захищає, – каже Михайло Цимбалюк.

Документ передбачає підвищення штрафу за дрібне хуліганство – від 170 до 510 гривень, а також впроваджує покарання за повторне таке правопорушення протягом року – 510-850 гривень.

Крім того, Кодекс про адміністративні правопорушення доповнять нормою, що передбачає покарання за образу правоохоронців. Зараз така відповідальність чітко не визначена.

Однак для того, аби цей закон справді захищав воїнів та добровольців України, проект потребує кількох правок, які суттєво покращать його, зазначає Михайло Цимбалюк.

– Команда «Батьківщини» підтримує цей законопроект. До другого читання ми внесемо декілька правок, які удосконалять документ. Це потрібно, щоб до другого читання він був системним, цілісним і справді захищав людей, які сьогодні, ризикуючи життям та здоров’ям, обороняють Україну і мир. Слава Україні! – додав народний депутат.

https://www.instagram.com/tv/CdIgSMbgnS5/?utm_source=ig_web_copy_link

 

Додати коментар