Читайте нас в соціальних мережах

Найвищі шанси перемогти Зеленського має Тимошенко, – експерт

Середа, 12 січня 2022 09:20
Юлія Тимошенко може скласти реальну конкуренцію Володимиру Зеленському та отримати шанс на президентство у разі проходження до другого туру виборів.

Так дані останнього опитування Київського міжнародного інституту соціології прокоментував в інтерв’ю «Главкому» заступник директора КМІС Антон Грушецький.

«Виявилося, що просто перезавантаження влади й приведення до влади молодих людей (начебто хороших, бо «простих» і «чесних») недостатньо. Виявилося, що також потрібні професіонали. А Юлія Тимошенко відповідає цим критеріям – принаймні, для частини респондентів», наголошує соціолог.

На його думку, кримінальне переслідування Петра Порошенка може поставити під сумнів його участь виборах. Тоді кандидатами на фінал президентського забігу будуть Юлія Тимошенко та Юрій Бойко. І якщо останній, як власне і Петро Порошенко, не має жодних шансів перемогти Володимира Зеленського, то лідерка «Батьківщині» сьогодні єдина, у кого такі шанси є.

«Є попит і на когось «нового», і на когось компетентного. Юлія Тимошенко, як і Петро Порошенко, потрапляють в категорію політиків з «досвідом державного управління». Коли ми ставили респондентам запитання, що потрібно для прискорення розвитку України, то вони якраз і вказали на те, що необхідним є приведення до влади людей з таким досвідом», - вважає Грушецький.

Нагадаємо, за даними опитування КМІС, проведеного наприкінці грудня, у другому турі виборів президента чинний глава держави перемагає Петра Порошенка, Юрія Бойка та Дмитра Разумкова. А от у парі «Зеленський – Тимошенко» співвідношення становить 51,6% до 48,4%, тобто різниця – у межах статистичної похибки.

https://glavcom.ua/interviews/sociologiya-vishchuje-shcho-rik-noviy-gotuje-zelenskomu-poroshenku-boyku-ta-timoshenko-810678.html

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ