Читайте нас в соціальних мережах

Михайло Головко не прибув на слухання справи щодо його поновлення на посаді голови Тернопільської облради

Вівторок, 09 січня 2024 16:39
У справі за позовом Михайла Головка щодо звільнення його з посади голови Тернопільської обласної ради відбулося перше слухання в стінах Тернопільського окружного адміністративного суду.

Сам Михайло Головко не з’явився на суд, адже, за його ж словами, до 17 січня перебуває під домашнім арештом.

"Суть питання, щоб визнати незаконним рішення Тернопільської обласної ради сьомого скликання від 26 жовтня 2023 року №813 "Про звільнення Головка М.Й. з посади голови Тернопільської обласної ради 7 скликання. Поновити Головка М.Й. на посаді голови Тернопільської обласної ради 7 скликання і стягнути з відповідача на користь позивача середній заробіток за час вимушеного прогулу", - озвучила суть позову суддя Оксана Мартиць, пише «Суспільне».

Вона надала слово представнику позивача та відповідача для озвучення клопотань.

Адвокат Руслан Гуцол (представник Михайла Головка), заявив, що лише напередодні судового засідання отримав заперечення на позов від обласної ради, тому просив суд не долучати цей документ до матеріалів справи. Та клопотання відхилив.

"Відкликання на позов стосується справи. Це той документ, в якому відповідач викладає свої заперечення на позов. Відповідач допустив невчасне і неповне подання відкликання, як цього вимагає процесуальний закон. Якщо відповідач не подає належним чином оформленого відкликання, то суд може це розцінити на користь позивача. У випадку, коли це суб'єкт владних повноважень, то суд може визнати це як визнання позову. Ми звертали увагу суду на необхідність такої процесуальної дії, однак, суд до нас не дослухався. Незважаючи на те, що докази в справі не містять інформації, яку представник відповідача озвучував на судовому засіданні".

Представник Михайла Головка просив суд перенести розгляд справи, щоб ознайомитися з долученими документами. Суддя задовольнила це клопотання і призначила засідання на 1 лютого.

Як вже писав раніше сайт «Тернополяни», у червні цього року Михайла Головка та двох заступників начальника обласної військової адміністрації Ігоря Дем’янчука та Ігоря Гайдука затримали за вимагання хабара від підприємця у розмірі понад 2 мільйони гривень.

Та після внесення застави по більш ніж 800 тисяч гривень, усі вийшли з-під варти.

Згідно закону, за вимагання неправомірної вигоди групою осіб за попередньою змовою передбачене ув’язнення до 8 років з конфіскацією майна.

Згідно рішення Вищого антикорупційного суду України, Михайло Головко зараз перебуває під домашнім арештом.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар