Читайте нас в соціальних мережах

В Україні — новий Міністр соціальної політики. Хто вона?

Вівторок, 19 липня 2022 16:17
Сьогодні у Верховній Раді України – кадровий день. Депутати проголосували за звільнення голови СБУ і ГПУ, а також за призначення нової очільниці Міністерства соціальної політики.

 

Так, нею стала Оксана Жолнович. Про це зокрема в соцмережі «Фейсбук» повідомила народна депутатка України Юлія Клименко.

Варто зазначити, що з 2019 по 2021 рік Жолнович була радницею міністра соціальної політики, членом правління Фонду соціального страхування від тимчасової непрацездатності, працювала у сфері захисту осіб з інвалідністю. З 2020 року вона була керівницею департаменту соціальної політики і охорони здоров’я Офісу президента.

У липні 2022 року Денис Шмигаль запропонував Раді призначити Оксану Жолнович на посаду міністра соціальної політики. Сьогодні нардепи підтримали таке рішення, адже соціальна сфера, особливо в умовах війни, — одна з найбільш пріоритетних.

Також Юлія Клименко розповіла коротко про ті рішення і законопроєкти, які ще приймали 19 липня народні обранці:

«З іншого:

7563 = створена ТСК по моніторингу отримання і використання міжнародної допомоги під час воєнного стану, Голова - наш Рустем Умеров

7566 = звернення до уряду про примусове відчуження майна ПАТ “Новокраматорський машинобудівний завод”

4323, 4324 = зміни до КПК щодо примусового годування засуджених та осіб під вартою

7550 = 1 читання, надання полякам в Україні особливого статусу, правових та соціальних гарантій

7163 = 1 читання, спрощення процедур закупівель для ЗСУ та оборонного сектору

5371 = спрощений режим регулювання трудових відносин, який буде застосовуватися до трудових відносин з роботодавцями – суб’єктами малого і середнього підприємництва з кількістю працівників до 250 осіб, а також роботодавцем і працівником, заробітна плата якого становить понад 8 мінімальних зп

7427 = завалили закон про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання протягом дії воєнного стану та подальшого відновлення

5108 = затвердили зміни до держ статистики, процедуру всеукраїнського перепису, який не проводився більше 10 років», — йдеться у фб-дописі нардепки.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ